Gospa Rentgen: Vidi, česar drugi ne moremo

Damijana Žišt Damijana Žišt
01.12.2019 05:04

Sara Memić je z jasnovidnostjo pomagala že mnogim, zadnja leta se najbolj posveča ljudem, ki imajo zdravstvene težave. Predstavljamo pričanja štirih, ki so ji hvaležni za pomoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skozi kamne in različne predmete vidi tudi zgodovino nekega kraja.
Janko RATH

Sara Memić je 75-letna Banjalučanka, ki biva v Ljubljani. Že od rojstva je drugačna od drugih, ker naj bi ji bil bog namenil poseben dar - jasnovidnost. Z njo smo opravili prvi intervju za Večerov Bonbon leta 2006, od takrat pa se je njena prepoznavnost le še poglobila. Ne le, da vidi prihodnost ljudi, ki jo obiščejo, vidi tudi daleč v zgodovino, o čemer smo se prepričali leta 2010, ko smo o njej znova pisali v Večeru. S svojim videnjem skozi zgodovinski čas, kar sta ji omogočila direktor Ptujskega pokrajinskega muzeja Aleš Arih in arheolog Ivan Žižek, je osupnila tudi arheologe. Zadnja leta gospa svoj dar bolj posveča medicini, s svojim videnjem je pomagala številnim ljudem v Sloveniji in tujini. Odlična je v postavljanju medicinskih diagnoz, bolnemu oziroma njegovemu svojcu pove tudi, kje je vzrok nastanka bolezni in kako bo potekalo zdravljenje.
S svojim videnjem naj bi bila marsikoga že rešila smrti, saj je videla tisto, česar zdravniki niso, in je svojce bolnih prepričala, da so zdravnike vprašali, ali je vzrok nastanka bolezni morda to in to, o čemer jim je pripovedovala Sara. Tako so nekateri zdravniki, ki uradno sicer ne priznavajo Sarinega daru, neuradno pa so ji že mnogi prisluhnili, z njenim videnjem pomagali marsikateremu bolniku. Že vse življenje Sara namreč vidi, česar drugi ne moremo, sprehaja se skozi zgodovino, opazuje sedanjost in vidi v prihodnost. V sebi ima posebno nadnaravno moč. Danes je skoraj nihče več ne zamenjuje z vedeževalkami, astrologinjami in podobno, saj je v Sloveniji zelo znana, bila je že na številnih radijskih postajah, o njej so poročali tudi drugi slovenski mediji, TV Slovenija je o njej posnela dokumentarni film.

Direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj Aleš Arih, Sara Memić in arheolog Ivan Žižek
Janko RATH

"Neskončna hvaležnost"

"Gospo Saro poznam veliko let, je zelo odprta in srčna oseba, ki rada priskoči na pomoč, še posebej, če gre za zdravje ljudi. Tudi ko je treba pomagati njej neznanim ljudem, še posebej, če gre za otroke, bo zanje naredila vse. Meni je zelo veliko pomagala, ker je moja mama precej bolna, s tem pa je pomagala tudi meni, saj mi je s svojo skrbjo, ker me je vsak dan klicala, in spraševala, kako je z mamo, ki je bila v zelo težki situaciji v bolnišnici, vlivala upanje, da bo z njo boljše. Moram reči, da so bili to zelo težki časi zame in za našo družino, saj je bila mama dolgo v bolnici in so nam zdravniki vmes tudi že povedali, da se poslavlja. Sara me je vsak dan poklicala in mi rekla, da bo 'posnela' mamino zdravje. Vsak dan sproti mi je povedala, kako je z njenim zdravjem in kaj se bo dogajalo z njo v bolnišnici. Tudi to, da še ni napočil 'njen čas' za na oni svet. Ne morem povedati, kako zelo sem ji bila hvaležna, saj se je mamo dogajalo točno to, kar je napovedala Sara. Zato verjamem vanjo in v njeno jasnovidnost in sem neskončno hvaležna, da se lahko nanjo kadarkoli obrnem za pomoč. Tudi moja mama ji je zelo hvaležna, saj jo Sara bodri. Denimo ko je mati nedavno znova pristala v bolnišnici, je Sara znova pravilno napovedala, kako bo potekalo zdravljenje. Seveda se zavedam, da so zdravniki tisti, ki zdravijo mojo mamo in naredijo vse, kar je v njihovi moči, za kar smo jim v naši družini zelo hvaležni. Pa vendarle je drugače, če lahko imam takšen privilegij, kot je poznanstvo z drago in srčno Saro, ki mi vedno stoji ob strani," pravi Ana Tramšek iz okolice Maribora.

S svojim darom, jasnovidnostjo, je pomagala številnim ljudem.
Bojan CRNOKRAK

"Gospa Rentgen"

"Ko me kdo vpraša, kakšna je Sara Memić, mu najprej povem, da tako dobre in srčne osebe še nisem srečala. Sara je vedno in povsod pripravljena pomagati vsakomur - tako tistim, ki jih pozna osebno, kot tistim, ki jih vidi ali sliši prvič. Sara je človek z veliko začetnico, nedvomno je fenomen. Sama ji v šali pravim rentgen. In to ne slučajno. Sara vidi naš organizem in dušo od znotraj. Vidi, na katerem delu je bolezen in kje je ni. Nikoli ne postavlja diagnoz sama. Vedno te usmeri k zdravniku. Pogosto se zgodi, da pridejo k njej ljudje s hudo diagnozo, ona pa vidi, da to ni res. Ko jim razloži, kaj je videla, jih takoj napoti po drugo mnenje. Vedno pravi, da so tudi zdravniki samo ljudje in da se lahko zmotijo tudi oni.

 
Bojan CRNOKRAK

"Res je ozdravel"

"Mož je čez noč zbolel, odpovedale so mu roke. Šla sva k zdravniku, ki je rekel, da je dehidriran, in ga poslal domov. Naslednjo noč je padel v nezavest, zato smo ga odpeljali v bolnišnico, zdravniki so naredili različne preiskave, a niso vedeli, kaj se dogaja. Sara je moža obiskala v bolnišnici, bil je sicer pri zavesti, ampak ni čutil rok in nog. Možu je rekla, da bo kmalu zunaj, da se bo vse dobro končalo. Čeprav imam Saro zelo rada, moram reči, da ji nisem mogla verjeti, saj je bil mož nepokreten. Rekla je, da bo čez tri mesece v službi, čeprav so mi zdravniki dejali, da ima redko bolezen in da bo bolezen samo še napredovala.

Sara Memić je napisala že dve pesniški zbirki, denar od prodaje je namenila v dobrodelne namene.
Bojan Crnokrak

"Tako, kot je napovedala"

"Nekega jutra se je mož zbudil mrzličen. Prejšnji dan je bil na biopsiji, vse je potekalo normalno, potem pa čez noč mrzlica. Odpeljala sem ga k zdravniku, napoten je bil v bolnišnico. Zdravniki niso vedeli, kaj se dogaja z njim, dali so nam vedeti, da je z njim zelo slabo in da bi lahko umrl. Poklicala sem gospo Saro, ki mi je povedala, da je bilo nekaj narobe z injekcijo, s katero so delali možu biopsijo, da je bila verjetno okužena. Zato sem vprašala zdravnike, ali je mogoče, da se je okužil z injekcijo. Ko so naredili določene preiskave, so ugotovili, da je res dobil zastrupitev in da je zato očitno bila kriva okužena injekcija za biopsijo. Nato so mu dali ustrezne antibiotike, ki so mu zelo pomagali, in mož je čez nekaj dni zapustil bolnišnico. Vse je bilo tako, kot je napovedala Sara, zato sem ji zelo hvaležna," pa je svojo izkušnjo opisala Milja Poznič z Obale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta