(PREMIERA) Lamborghini Urus SE: Najzmogljivejši do zdaj

Peter Pirkovič
05.05.2024 03:20

Tako kot mnogi drugi proizvajalci so tudi pri Lamborghiniju izkoristili priložnost in na avtosalonu v Pekingu predstavili novost - prenovljenega urusa, ki je prvič na voljo s priključnohibridnim pogonskim sklopom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prenovljeni super SUV ima zdaj še dodatno pomoč elektrike.
Lamborghini

Urus je po šestih letih od prve premiere dobil nekaj novih oblikovnih potez, prenova pa je v največji meri zajela prav pogonsko tehniko. Urus SE (črka E je dodana kot elektrika) je opremljen s kombinacijo bencinskega in električnega motorja. Glavnino dela še vedno opravlja zmogljivi štirilitrski V8-motor s 456 kW (620 KM), za dodatno pomoč pa so mu vgradili še 141kW elektromotor, ki ga energijsko hrani 25,9kWh litij-ionska baterija. Skupna sistemska moč obeh znaša kar 588 kW (800 KM), navora pa je za 950 Nm. Ta brutalna moč pogonskega sklopa omogoča, da se velikan z mesta do 100 km/h odrine v 3,4 sekunde, medtem ko do 200 km/h potrebuje skupno 11,2 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 312 km/h. Impresivno. Pri Lamborghiniju navajajo, da bo urus SE povsem na elektriko prevozil 60 kilometrov.

Prenova je spremenila tudi dizajn nekaterih notranjih elementov.
Lamborghini
Skupna moč z elektriko znaša kar 588 kW (800 KM).
Lamborghini

Italijanski SUV je hkrati dobil še nekaj stilskih izboljšav, ki so povezane s potezami modela Revuelto. Opazno novi so sprednji odbijač, maska in LED matrični žarometi, ki uvajajo nov svetlobni podpis, prav tako nova so 23-palčna platišča, medtem ko na zadku opazimo prenovljena vrata, luči in difuzor. Pri urusu SE je med drugim možno izbirati med 47 različnimi barvami zunanjosti, vključno s tisto, ki jo opazite na fotografijah (Arancio Egon). Posodobljena je bila tudi potniška kabina potovalnega velikana iz Sant'Agate Bolognese. Na sredini armaturne plošče je nov 12,3-palčni zaslon z novo grafiko in novo različico programske opreme HMI, nov je tudi videz prezračevalnih šob, medtem ko ima osrednji izbirnik profilov vožnje še tri nove možnosti - Full EV Drive, Hybrid, Performance in Recharge.

Cene zanj še niso razkrili, bo pa ta zagotovo nekoliko višja od tistega z oznako S.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta