(RECEPT) Hrustljavi taralli pugliesi

Zora Štok Zora Štok
17.12.2022 01:30

Taralli pugliesi so priljubljen prigrizek ob vinu ali pivu, izhajajo iz italijanske dežele Apulije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

  • 55 dag moke
  • 10 dag soli
  • 12 dag olivnega olja
  • 20 dag belega vina

V skledi zmešamo presejano moko in sol, med mešanjem z leseno žlico ali kuhalnico postopoma dodajamo olivno olje. Grudastemu testu potem postopoma dodajamo še vino. Zmes stresemo na delovno površino in gnetemo okoli 10 minut, da postane mehka, voljna in elastična. Če imamo stroj za pripravo testa, uporabimo kavelj in bo testo zgnetel stroj.

Pekač obložimo s papirjem za peko. Od testa trgamo za večjo olivo velike kose in jih oblikujemo v 1/2 cm debele svaljke. Robove dobro stisnemo, da nastane krog ali oval.

V večji posodi zavremo vodo in vanjo polagamo krogce. Ko priplavajo na vrh, jih s penovko poberemo in damo na rešetko, obloženo s kuhinjsko krpo, da se odcedijo oziroma povsem posušijo. Kuhamo jih po obrokih, taralli morajo prosto plavati v vodi oziroma se ne smejo dotikati. Suhe taralle zložimo na pekač in damo v pečico, ogreto na 190 stopinj, ter pečemo 30 do 40 minut oziroma dokler niso lepo zapečeni. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se povsem ohladijo. Hranimo jih v dobro zaprti škatli.

Poznajo pa tudi sladko varianto, v tem primeru testu dodajo še 10 do 15 dag sladkorja in dve jajci. Od začimb včasih tarallom dodajo janež ali kosmiče sušenih feferonov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta