(RECEPT) Kentski češnjev puding

Zora Štok Zora Štok
05.06.2022 04:40

Ta puding (oziroma vrsta narastka) je značilen za angleški Kent, ki mu pravijo tudi Vrt Anglije in je znan po pridelavi češenj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

50 dag češenj

5 dag moke

5 dag sladkorja

2 jajci

3 dl mleka

7 dag masla

po želji malo češnjevega žganja

Češnje izkoščičimo in jih, če ga bomo uporabili, prelijemo z žganjem in pustimo marinirati pol ure. Zmešamo moko in sladkor, potem dodamo en po en rumenjak in ju vmešamo v mešanico moke in sladkorja, potem pa počasi, med mešanjem, dolijemo še mleko. Maslo razpustimo in polovico dodamo testu, premešamo in pustimo počivati pol ure.

Pečico segrejemo na 220 stopinj (če pečemo z ventilatorjem, temperaturo naravnamo na 200 stopinj). V ognjevarno posodo s prostornino 6 do 8 dl damo preostalo polovico masla in jo damo v pečico, da se segreje. Tačas stepemo beljake in jih vmešamo v testo, potem dodamo še češnje. Zmes stresemo v namaščeno posodo in pečemo 15 minut, potem pečico znižamo na 180 stopinj (na 160 pri ventilatorskem načinu peke) in pečemo še 20 minut. Preden postrežemo, puding potresemo s sladkorjem v prahu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta