(INTERVJU) Več informacij ko imamo, bolj smo hladnokrvni

Kristina Božič
04.01.2020 06:18

Sead Đulić, nagrajeni gledališki režiser in pedagog o mozaikih, odgovornosti za hudodelstva in uporništvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristina Božič

Mostarski teater mladih deluje že od leta 1974. Kako ohranjate svojo relevantnost in zakaj je to delo za vas po 45 letih še vedno zanimivo?
"Ko se nas je nekaj mladih upornikov odločilo, da naredimo gledališče, nismo niti vedeli, kaj hočemo. Vedeli smo, česa nočemo. Nismo si želeli gledališča, ki smo ga gledali, v njem sodelovali in igrali. Imeli smo željo po nečem novem in odločili smo se, da gremo v to avanturo. Naredili smo svoj teater. Vse odtlej pa iščemo, kaj pravzaprav hočemo. Sam še vedno iščem - in to iskanje nečesa novega nas ohranja pri delovanju, saj še vedno nismo odkrili vsega. Naprej te žene zavedanje, da ni nikoli dovolj, in želja premikati meje umetnosti. Iščemo nove možnosti. Ker smo se odločili, da bomo družbeno angažirani in bomo reagirali tudi na stvari, ki se dogajajo okoli nas, je to pomenilo, da je bil čas od leta 1974 pa do danes tudi precej buren, saj se je v teh 45 letih zgodilo marsikaj. A imam tudi zdaj občutek, da smo komaj začeli."

Kristina Božič
Uspavanka za Mladenko
Mostarski Teatar Mladih
Kristina Božič
Uspavanka za Mladenko
Mostarski Teatar Mladih
Uspavanka za Mladenko
Mostarski Teatar Mladih
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta