Kako pokvariti praznike Celine Dion: Pevka je z družino ogorčena in globoko razočarana

Denis Živčec Denis Živčec
18.12.2021 06:00

Božično vzdušje razsaja na polno in z radijskih postaj zvenijo njene številne priredbe prazničnih zimzelenčkov, sama pa je precej namrgodena. Razočarana in naplahtana v nulo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Foto: Profimedia

Profimedia

 Pa tako zelo se je veselila novega filma o sebi in z njo tudi milijoni oboževalcev po svetu. Film o pevki, ki velja za utelešenje talenta in ljubezni, naj bi svet mehko vpeljal v adventni čas in se poklonil eni največjih umetnic našega časa. A izkazal se je za popolno polomijo, pevka in sorodniki pa so ob videnem povsem iz sebe. Bratje in sestre Celine Dion so zgroženi nad filmom Aline: The Voice of Love, ki potuje po pevkini življenjski zgodbi in prikazuje njeno kariero od otroštva do glasbene dive. A kot je dejala pevkina sestra Claudette, v filmu, ki je bil v Kanadi premierno prikazan konec novembra, ne prepozna ne svojega jezika ne svoje družine.

Profimedia

Film Aline: The Voice of Love (Aline: Moč ljubezni) je navdihnjen z življenjem Celine Dion. Na letošnjem festivalu v Cannesu je bil zelo dobro sprejet. Režirala ga je Valerie Lemercier, ki je v filmu tudi upodobila pevko z imenom Aline Dieu. Film prikazuje različna obdobja pevkinega življenja vse od otroštva. Čeprav ne sledi dosledno življenju Celine Dion, pa je pevka v marsičem podobna zvezdnici, med drugim se prav tako kot Celine zaljubi v precej starejšega moškega, v filmu so uporabljene tudi nekatere njene uspešnice. Celine se je rodila v Charlemagnu v Quebecu mami Therese in očetu Adhemarju Dionu kot najmlajša izmed 14 otrok. Brat Michel in sestra Claudette sta v oddaji radia v Quebecu izrazila ogorčenje nad filmom. Med drugim sta dejala, da je šlo več prizorov s čudnim humorjem mnogo predaleč, in obtožila režiserko, da je divje izkrivila podobo njune sestre in družine.

Aline definitivno ni Celine

Glas mlade pevke je do solz ganil glasbenega menedžerja Reneja Angelila, ki je nato vanjo vložil ves svoj denar in financiral njen prvi album La voix du bon Dieu. Rene je bil njen menedžer od pevkinega dvanajstega leta, leta 1994 sta se poročila in ostala skupaj vse do njegove smrti leta 2016. "Moja mama ni nikoli tako govorila z Renejem," je dejala pevkina sestra in dodala, da tudi Celine ni bila deklica, ki bi izražala svoje želje na način, kot je to prestavljeno v filmu. Režiserka je za lokalno kanadsko televizijo povedala, da pevke nikoli ni srečala v živo, je pa njena oboževalka. S filmom jo je želela prikazati kot prisrčno in zabavno osebo, kakršna je, in upa, da bo nekega dne prepoznala njen namen. Francosko govoreča kanadska pevka, ki ima za sabo uspešno kariero in 27 studijskih albumov, se je v svetu uveljavila predvsem z zmago na Evroviziji v Dublinu leta 1988, njena mednarodna kariera pa je zares vzcvetela, potem ko je začela peti v angleščini. Prvi album v angleščini je posnela leta 1990 - Unison.

Med največjimi uspešnicami so Because You Loved Me, I'm Your Angel, The Power of Love, A New Day Has Come in pesem iz filma Titanik My Heart Will Go On, za katero je leta 1999 prejela dva grammyja in oskarja. Za skladbo Beauty and the Beast za istoimenski Disneyjev film iz leta 1991, Lepotica in zver, ki jo je zapela v duetu s pevcem Peabom Brysonom, si je prav tako prislužila oskarja, za najboljšo izvirno skladbo pa tudi grammyja. Prejela je še dva grammyja za album Falling into You in vrsto drugih nagrad.

Profimedia

Za družino Dion je to že drugi kilavi december zapovrstjo. Lanski je bil prvi, ki so ga morali preživeti brez mame. Ta je v začetku lanskega leta umrla, v 93. letu starosti. Gospa častitljivih let Therese Tanguay-Dion je umrla le tri dni po četrti obletnici smrti pevkinega moža Reneja Angelila. Žalostno novico je na družbenih omrežjih sporočila Celine, a kot prava profesionalka ni odpovedala svojega koncerta. Thereso Tanguay-Dion so že dolgo pestile zdravstvene težave. "Ves večer sem bila ob njej. Pripovedovali smo si zgodbe, prepevali pesmi, se objeli in se poslovili. Prepričani smo, da je mama počakala, da bomo še zadnjič vsi skupaj," se poslednjih trenutkov z mamo spominja Celine. Poleg Celine je Therese rodila še trinajst otrok. Mož Adhemar-Charles je umrl pred osemnajstimi leti, 30. novembra 2003, pred petimi leti pa je izgubil boj z rakom njen 59-letni sin Daniel.

No, tudi Celine v zadnjih letih med oboževalci vzbuja skrb, da je z njenim zdravjem nekaj hudo narobe. Po moževi smrti se je zelo spremenila. Če njen, milo rečeno, čudaški, četudi neskončno drag modni slog še nekako prebavimo, pa je videz njenega telesa skrb vzbujajoč. Pevka je namreč shujšala do kosti, nenavadne modne izbire pa njeno shiranost le še dodatno poudarjajo.

Mišični krči odnesli novo turnejo

Ali je kdaj imela dober okus, je seveda stvar razprave, res pa je, da je Celine vselej bila ena tistih zvezdnic, ki so s svojimi opravami modne kritike spravljale v obup ali vsaj v dilemo. Spomnimo se razvpitega baletnega krilca, v katerem je sredi osemdesetih slavila na Evroviziji, pod zastavo Švice. Na naslovnice se je vrnila med pariškim tednom mode, ko je tam osupnila v futuristični kreaciji, ki je nazorno pokazala njeno krhko postavo. Prav veliko motiti se lepoglasa Kanadčanka ne pusti. Pravi, da je modna strast del njene ljubezni do življenja in da si tega veselja ne pusti vzeti. Tisti modni strokovnjaki, ki obožujejo ekstravagantne, avantgardne kreacije s področja visoke mode, so nad njeno drznostjo navdušeni in jo resno uvrščajo na vrhove lestvic najbolje oblečenih estradnikov. Celine v glavnem nosi unikatne, najbolj drzne kose haute cotoure kolekcij najdražjih svetovnih znamk, tu in tam modni umetniki izdelajo kakšno odštekano obleko samo zanjo. "Oblačim se zase, v skladu s tem, kar čutim. Hočem čutiti, da se sama sebi zdim super, da sem močna, da se zaradi svojih življenjskih odločitev počutim dobro. Pri tem mi pomaga veliko ljudi," pravi Celine Dion. "Gre za pogum in mislim, da bi se vsak moral počutiti tako," doda. Superzvezdnica sodeluje s stilistom Pepom Munozom, z njim so ji sprva pripisovali celo intimno razmerje, dokler ni naznanila, da je Pepe gej. Koščen videz naj bi bil, tako vsaj trdi, posledica njene nove ljubezni do plesa. Pravi, da je z njenim zdravjem vse v redu.

Profimedia

Oktobra letos to ni držalo, saj je morala zaradi zdravstvenih težav prestaviti začetek nove serije koncertov v Las Vegasu. V igralniškem mestu je dolga leta redno koncertirala. Serija koncertov v dvorani Caesars Palace med letoma 2011 in 2019 velja za najuspešnejšo v Las Vegasu. Pevki je prinesla 385 milijonov ameriških dolarjev. Novo sezono na prizorišču Resorts World Las Vegas bi bila morala odpreti novembra, a je ni, saj zaradi zdravstvenih težav ni mogla vaditi za glasbeni spektakel, piše The Guardian. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, ima pevka hude in ponavljajoče se mišične krče. "Z mojo ekipo smo se zadnjih osem mesecev pripravljali za koncerte. To, da novembra ne moremo začeti, me navdaja z žalostjo," je sporočila.

Profimedia

"Nič ni pomembnejše od vašega dobrega počutja," pa je pevski zvezdnici sporočil predsednik Resorts World Las Vegas, kjer bo Celine Dion nastopala v dvorani z največjim odrom v mestu. Celine Dion je leta 2019 izdala svoj zadnji album, z naslovom Courage. Svetovna turneja z istim imenom, ki se je začela leta 2019, prekinila pa jo je pandemija, naj bi se nadaljevala maja 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta