(O knjigi) Frank Herbert: Peščeni planet

pv
12.01.2019 01:32

Frank Herbert (1920-1986), ameriški pisec znanstvene fantastike, je najbolj znan po delu Peščeni planet, ki danes velja za klasiko tega žanra. Tudi v svojih drugih delih je uporabljal znanstveno fantastiko za raziskovanje kompleksnih idej o filozofiji, religiji, psihologiji, politiki in ekologiji. Osnovna tema njegovih del je vprašanje preživetja in evolucije človeške rase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Sanje Leto izida: 2018 Prevod: Igor Harb Št. strani: 520 Vezava: trda Cena: 30 evrov

Prevodi znanstvenofantastičnih del so redkost in praznik že sami po sebi - skupnost ljubiteljev se po sili razmer pač dobro znajde z originali in posrednimi prevodi. Ampak to je pa velika maša. Kot piše na ovitku mogočne knjige v puščavski barvi, je “po mnenju mnogih Peščeni planet napisan tako mojstrsko in izvirno, da mu podeljujejo kultni status največjega znanstvenofantastičnega romana vseh časov”. Tudi če ga primerjajo, ga primerjajo z največjimi. Arthur C. Clarke (2001: Odiseja v vesolju) je rekel: “Edino delo, ki se po mojem mnenju lahko primerja s Peščenim planetom, je Gospodar prstanov.”
Takoj ob izidu leta 1965 je postal roman priljubljen med kritiki, pobral je obe takrat najprestižnejši žanrski literarni nagradi, dvakrat (leta 1975 in 1987) pa so ga bralci revije Locus izbrali za najboljše znanstvenofantastično delo vseh časov. Bestseller ni postal takoj, zato pa je ostal greenseller, ponatisnejo ga za vsako novo generacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta