(POPULARNO) Mark de Clive-Lowe v G-teki

Andreja Kutin Andreja Kutin
12.07.2024 05:55

Mark de Clive-Lowe, sicer v osnovi pianist rola izjemno mešanico stilov, eksperimentira ne le z glasbenimi slogi, temveč tudi s celim postrojem sintesajzerjev, klaviatur, mešalno mizo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Krajnc

Gramofonoteka je en tak poseben prostor. In njen šef Domen Kozole je posebne, zelo alternativne sorte organizator, ki pa mu vedno znova uspe v Maribor pritegniti glasbene poslastice svetovnega formata. Tokrat recimo je teraso gnezda v Tyrševi v glasbeni mikser pognal Mark de Clive-Lowe. Zgodnjevečerni dogodek za sladokusce urbanega sloga je ponudili house, hip hop, jazz, funk miks, in to v živo. Vsi komadi genialnega pianista/producenta in sploh vsestranskega glasbenika nastajajo v živo in sproti, kar je bilo na dogodku jasno sliš(a)no.

Mark de Clive-Lowe, sicer v osnovi pianist (klavir je pričel igrati z vsega štirimi leti) rola izjemno mešanico stilov, eksperimentira ne le z glasbenimi slogi, temveč tudi s celim postrojem sintesajzerjev, klaviatur, mešalno mizo ... skratka - že konstrukcija naprav, s pomočjo katere izvede nastop, je impresivna. Nekako ne čudi, da je prav takšen tudi seznam njegovih kolaboracij in projektov, v katerih se znajdejo imena iz hip hop, r’n’b pa tudi jazz scene vse od Japonske do Velike Britanija in do ZDA. Japonsko-novozelandski in dolgo v LA-ju stacionirani DJ sicer ni novinec v Sloveniji, nastopil je že na ljubljanskem Jazz festivalu leta 2013, tokrat pa se je v Mariboru ustavil na poti v Italijo in pripravil res izjemen večer na terasi sredi malega mesta. Še več, z vidno zadovoljno publiko je bil zadovoljen tudi sam. “Odlično vzdušje, res. In kar presenečenje,” se je smejal performer.

Nazaj h glasbi - velja dodati, da sta med njegovimi oboževalci Questlove in Gilles Peterson, Mark de Clive-Lowe pa je pionir fenomena Broken Beat v Združenem kraljestvu. Neprenehoma v gibanju in brez izjeme v živo. In košček te virtuozne torte je v petek dobil tudi Maribor.

Nina Krajnc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta