(VIDEO) 86-krat v minuti ji je uspelo ponoviti ta trik. Dovolj za postavitev novega svetovnega rekorda

Gr.G.
11.08.2020 09:45

"Izjemen občutek je, postaviti novi Guinnessov rekor," je po uspešni izvedbi povedala Areej Al Hammadi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nogometašica Areej Al Hammadi iz Združenih arabskih emiratov se je zapisala v zgodovino kot ženska, ki ji je uspelo največkrat v eni minuti z žogo žonglirati z odbojem na tla. Al Hammadijevi je uspelo 86-krat ponoviti trik v 60 sekundah, kar je velik preskok glede na prejšnji rekord, ki je znašal "zgolj" 56 ponovitev. 
{twitter}https://twitter.com/GWR/status/1288353562276184064{/twitter}
"To ni šport za ženske," je Al Hammadijeva poslušala ves čas svoje kariere v ženskem nogometu. Tudi zaradi tega je v tem moškem športu iskala načine, kako se dokazati. Za rekord je tri tedne intenzivno trenirala, preden je z žogo, ki jo je uradno potrdila FIFA, v Dubaju pred sodniki pokazala, kar zna. "Covid-19 je imel izjemno velik učinek na šport. Številne telovadnice so morale zapreti, ekipe prenehati s treningi, zato sem hotela narediti nekaj posebnega. Že po enem tednu treniranja sem uspela preseči prejšnji rekord, a sem trenirala dalje, saj si ga želim zadržati vsaj še nekaj časa," je za Guinnessworldrecords povedala športnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta