(VIDEO) Spoznajte 12-letnega Foresta, najvišjo žirafo na svetu, ki v višino meri ...

Gr.G.
01.08.2020 18:40

Odrasli žirafji samci običajno merijo med 4,6 in 5,5 metra, Forest pa je to višino presegel, so zapisali pri Guinnessovi knjigi rekordov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

... 5,7 metra. To je višina, ki jo je tudi uradno potrdila Guinnessova knjiga rekordov. S tem je žirafa Forest, za katero skrbijo v avstralskem živalskem vrtu v Queenslandu, postala največja žirafa na planetu. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/CDMuji0haBQ/{/instagram}
Za primerjavo in lažje razumevanje višine Foresta, so pri Guinnessovi knjigi rekordov zapisali, da je žirafji samec visok toliko, kot če bi drugega na drugega postavili štiri avtomobile mini. V živalskem vrtu imajo še dve drugi žirafi, Kebibi in Gigi, ki ju Forest zlahka prekaša. V zadnjem desetletju je Forest zaplodil 12 mladičev, še eden je pravkar na poti. V živalskem vrtu zato pričakujejo, da bi ga lahko, kar se višine tiče, kateri od njegovih potomcev celo presegel. 
{embed_youtube}https://youtu.be/ab2ZWAx8yz4{/embed_youtube}
Kot mladič se je rekorder skotil v živalskem vrtu v Aucklandu v Novi Zelandiji leta 2007, pred dvema letoma pa so ga preselili v Avstralijo. Tukaj zanj skrbi skrbnica Kat Hansen, ki se je morala pošteno potruditi in biti iznajdljiva, da ga je pravilno izmerila. Skrbniki so izdelali posebno merilno palico, ki so jo namestili poleg razpršilnika sena. Nato so čakali več mesecev, da so z videom ujeli trenutek, ki so ga pri Guinnessovi knjigi rekordov zahtevali kot dokaz višine žirafe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta