(VIDEO) Pred policijo bežal v ukradenem vozilu. Ko ga je zapustil, ga je ustavil naključni sprehajalec

M.R.
06.03.2020 11:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facecbook/queensland Police Service

Avstralski policisti so v kraju Mermaid Waters blizu Brisbana v avstralski zvezni državi Queensland lovili moškega, ki je v ukradenem vozilu bežal pred njimi. 
Moški je že ustavil, ko pa sta policista obkrožila njegov avto, je najprej namerno trčil v njuno vozilo in odpeljal ter z vozilom bežal naprej. Pri tem je prevozil sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, kar je preluknjalo pnevmatike na njegovem vozilu. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/QueenslandPolice/videos/531254470857363/{/facebookpost}
Kmalu je moral osumljenec ustaviti in je nato beg nadaljeval na nogah. A prav daleč ni prišel. 
Tekel je prek mostu, na katerem je bil ravno 35-letni Ian, ki je bil na sprehodu s psom. Ta je osumljenca v trenutku, ko je tekel mimo njega, z eno potezo položil na tla in ga nato zadržal do prihoda policistov. 
"Precej trdo je pristal. Nato pa se ni prav veliko upiral," je za televizijo 7News povedal Ian. Pojasnil je, da je najprej slišal trobljenje, nato je videl policijski helikopter, nakar je zagledal osumljenca, ki je tekel in gledal proti helikopterju. "Takoj sem pomislil, da beži," razlaga Ian. Njegovo domnevo je kasneje potrdil še krik "Ustavi ga"
"Nekako sem čakal, da je prišel dovolj blizu," je še pojasnil in dodal, da ga je zgrabil in položil na tla. Vse skupaj je policija snemala s kamero na helikopterju in posnetek objavila na svojem Facebook profilu.
Posnetek tudi prikazuje, da je na koncu, ko je prvi policist od Iana prevzel nadzor nad osumljencem, drugi policist med tekom dal "petko" naključnemu pomočniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta