(VIDEO) Za to rekordno velikonočno jajce ni dovolj velikega lonca

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.04.2019 14:03

Če boste obiskali brazilski kraj Pomerode, zagotovo ne boste mogli spregledati tega ogromnega barvitega pirha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rekordno veliko velikonočno jajce. 
Guinness World Records

Kraj Pomerode v Braziliji ima novo turistično atrakcijo. Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da gre za največje velikonočno jajce na svetu, ki je visoko 15,02 metra in po obsegu meri 8,72 metra. Postavljanje in dekoriranje pirha, ki ga kakopak ni mogla znesti nobena kokoš, je trajalo kar 48 dni.
{embed_youtube}https://youtu.be/r5savRs44T8{/embed_youtube}
Notranjost jajca tudi ni preveč sladka, saj ni iz čokolade, temveč jo sestavlja železo, ki so ga delavci zvarili in obdali s peno in smolo. Kovinsko ogrodje in lupino so izdelali ločeno v štirih delih, ki so jih nato na trgu morali le še združiti. Podvig je organiziralo lokalno turistično društvo, ki je z rekordnim jajcem želelo opozoriti na tamkajšnji festival Osterfest in se istočasno pokloniti lokalni umetnici, ki jih že leta razveseljuje s čudovitimi pirhi. Osterfesta v kraj Pomerode pritegne okoli 200.000 obiskovalcev, festival pa traja pet tednov. Letošnji rekordni pirh bo razstavljen do meseca maja. 

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta