(FOTO) Frida Hansdotter končuje smučarsko kariero: "Čas je, da začnem novo poglavje"

A.L.
06.03.2019 12:31

Od Švedinje se je poslovila tudi Ilka Štuhec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ena najboljših švedskih slalomistk Frida Hansdotter je na Instagramu sporočila, da končuje svojo tekmovalno kariero. "To obdobje je prišlo h koncu. Zadnjih petnajst let sem zaradi smučanja potovala po svetu, premikala svoje meje bolj, kot sem mislila, da je mogoče, dosegla neverjetne stvari in spoznala čudovite ljudi. Obožujem smučanje in vedno bo velik del mojega življenja," je zapisala simpatična Švedinja.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BubBwNtHuZb/{/instagram}
"Čas je, da rečem na svidenje tekmovanju v svetovnem pokalu in začnem novo poglavje v mojem življenju. Pogrešala vas bom." 33-letnica je v svoji karieri  22 krat stala na odru za zmagovalce v slalomu. Ker je skoraj vedno dosegla drugo mesto, so jo ljudje poznali pod vzdevkom "večno druga". Serijo drugih mest je prekinila na tekmi v Kranjski Gori, kjer je zmagala na 50. Zlati lisici.
{instagram}https://www.instagram.com/p/Buj0mb6H3I7/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BtdKl84Hw3M/{/instagram}
Na lanskih zimskih olimpijskih igrah je Frida Hansdotter postala slalomska olimpijska prvakinja. Hansdotterjeva je na progi v Yongpyongu za prvo zlato prehitela Švicarko Wendy Holdener, ki je prvo mesto zgrešila za pet stotink sekunde. Senzacijo je s tretjim mestom pripravila Avstrijka Katharina Gallhuber.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuqapugnSpQ/{/instagram}
Od smučarke se že poslavljajo tudi njene kolegice z belih strmin. Marlies Raich (nekoč Schild) ji je sporočila, da ji želi vse najboljše. "Nikoli ne bom pozabila, ko sva skupaj stali na odru za zmagovalke ob tvoji prvi uvrstitvi med najboljše tri. Prav tako ne bom pozabila, kako sva si oder delili ob tvoji prvi zmagi."
{instagram}https://www.instagram.com/p/BrNQB84HfXi/{/instagram}
Nicole Schmidhofer je Hansdotterjevi zaželela vse najboljše in jo spodbudila, naj uživa v zadnjih tekmah. Mikaela Shiffrin je olimpijski slalomski prvakinji zaželela vse dobro in se poveselila zadnjih tekem, ko bosta skupaj na startu. "S tabo je bilo čudovito tekmovati," je dodala. Oglasili so se tudi francoski biatlonec Martin Fourcade pa Emelie Wikstroem, Alexis Pinturault, Anna Swenn Larsson, Ilka ŠtuhecRagnhild Mowinckel, Matts Olsson in številni drugi.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BqNK5gyHkZY/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta