Miha Hrobat o smuku v Kitzbühlu: "Komaj čakam, da se lahko še enkrat vžem dol"

Bojan Bauman Bojan Bauman
21.01.2022 18:56

Slovenca solidno opravila na Streifu. Miha Hrobat 20., Martin Čater 22., zmaga Norvežanu Kildeju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Miha Hrobat je skrajšani smuk zaključil na repu druge deseterice.

EPA

Miha Hrobat je vse bolj konkurenčen najboljšim smukačem. To je dokazal danes, ko je z visoko startno številko 46 osvojil 20. mesto in s tem prve točke na najbolj zahtevni progi v svetovnem pokalu, na Streifu. "Super zgornji del in tudi cesta; potem morda neke manjše napake in ena malo večja po skoku Hausberg, ko me je presenetila dolžina. Vseeno en dober rezultat in komaj čakam nedeljo, da se lahko še enkrat vržem dol," je samozavesten Hrobat, na prvem od dveh letošnjih smukov v Kitzbühelu najhitrejši Slovenec.

No, v kategoriji slovenskih smučarjev je tekmoval samo z Martinom Čatrom. Boštjan Kline zaradi zastrupitve s hrano, po kateri je noč preživel v bolnišnici, tokrat še ni nastopil. Čater je šel na progo med prvimi. Smučal je solidno, a ne tako dobro kot na prejšnjem prizorišču v Wengnu, ko je bil šesti in deseti. Tokrat se je z zaostankom 1,94 sekunde za zmagovalcem moral zadovoljiti z 22. mestom. Kar pa je za 29-letnega Celjana najboljša uvrstitev na Streifu. "Spet sem osvojil nekaj točk in moram biti zadovoljen. V preteklih letih sem imel tukaj nekaj težav, predvsem mentalno, ker gre za enega najtežjih smukov. Tokrat tega ni bilo, res sem uspel in si želel napadati. Hotel sem smučati čim hitreje, so pa bili odseki, ki jih je treba za nedeljo popraviti. Tu imam še eno priložnost," je po tekmi razmišljal Čater.

Aleksander Aamodt Kilde v smuku ni imel konkurence.

Lisi Niesner

Prvo zmago v Kitzbühelu je osvojil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde in to mu je uspelo s prepričljivo prednostjo 42 stotink sekunde. V žep je pospravil 100.000 evrov nagrade, ki je bila tokrat rekordna na tekmah za svetovni pokal. Presenetila sta Francoza - Johan Clarey je pri 41 letih osvojil drugo mesto (na smukaško zmago še zmeraj čaka), s startno številko 43 pa se je na tretje mesto uvrstil Blaise Giezendanner. 82. izvedbo tekem na najvišjem nivoju si bodo v Kitzbühelu zapomnili tudi po vrnitvi legendarnega Marcela Hirscherja. Pred dvema letoma se je ta 32-letni Avstrijec poslovil kot tekmovalec, na smuku pa se je vrnil, za zdaj le kot predtekmovalec.

Zaradi slabe vremenske napovedi in sneženja bodo program jutri nadaljevali s slalomom (ob 10.15 in 13.45), v nedeljo ob 13.30 je na programu še en smuk. Spet bodo nagrade rekordne, 1000 evrov pa bo dobil celo tekmovalec na 41. mestu. Med Slovenci bosta dobre uvrstitve jutri lovila Žan Kranjec in Tijan Marovt, v nedeljo naj bi na smuku nastopil tudi Kline.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta