Planica: Zelena luč za svetovno prvenstvo v poletih, koronavirus (še) ne ogroža tekmovanja

M. D.
04.03.2020 13:09

Planica, prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, je prestala snežno kontrolo, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije (SZS). Nič novega pa ni na področju organizacije tekmovanja v luči novega koronavirusa, še sporočajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelko Gros in Sepp Gratzer pod letalnico v Planici. 
Szs

Danes je bil v Planici predstavnik Mednarodne smučarske zveze Sepp Gratzer, ki je opravil snežno kontrolo na letalnici Bratov Gorišek, ki je v zadnjih dneh prejela pošiljko snega.
"Razmere v Planici je ocenil kot zelo dobre in prižgal zeleno luč za svetovno prvenstvo v poletih, ki bo od 19. do 22. marca v dolini pod Poncami. Tako priprave tečejo po ustaljenem načrtu naprej," so sporočili s SZS.
V zvezi z novim koronavirusom pa ni dodatnih informacij, saj za zdaj v Sloveniji še ni potrjenega primera okužbe, so še sporočili z zveze.
{facebookpost}https://www.facebook.com/NordijskiCenterPlanica/posts/2554698591468850{/facebookpost}
Včeraj so s SZS sporočili: "Priprave tečejo nemoteno in brez posebnosti. Med tem tečejo tudi priprave na preventivne ukrepe za obiskovalce. Prav tako smo v stalni zvezi z vsemi organi v Republiki Sloveniji. V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli s postavljanjem tribun za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta