Kakšno obutev izbrati za hladne dni? Preverite tri nasvete za mame in hčerke

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.11.2022 10:25

Da bodo vaša stopala in stopala vaših najmlajših tudi v hladnem in mokrem vremenu na suhem in toplem, poskrbite s pravo obutvijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakšno obutev izbrati za hladne dni? Preverite tri nasvete za mame in hčerke.
Arhiv Naročnika

Zima je pravzaprav pred vrati, mi pa smo že dodobra zakorakali v dni, ko nas niti dež in mraz ne presenetita več. Da je temu tako, pa moramo v največji meri poskrbeti kar sami. Pri tem ima veliko opraviti ustrezna izbira obutve in oblačil. Priporočljivo je, da predvsem izbiri obutve v hladnejših mesecih posvetite nekoliko več pozornosti. Se sprašujete zakaj?

Katera obutev je najtoplejša?

Pomembno je, da pri nakupu zimske obutve izberete čevlje, v katerih vam bo toplo. Nikakor ni odveč poudariti, da vam bo v primeru, da bodo vaša stopala suha in na toplem, toplo po vsem telesu. Zaradi mokrih in vlažnih stopal pa neprijeten občutek ne bo edino, s čimer se boste soočali. Kmalu se lahko pojavijo nezaželena vnetja in prehladi, zato poskrbite, da bodo vaša oblačila in obutev zares primerna hladnim mesecem. Izberite svoj par ženskih gležnarjev (https://answear.si/k/zenske/obutev/skornji-in-gleznjarji). Za zimske mesece so tako nadvse priporočljiva izbira podloženi modeli, denimo topli gležnarji s krzneno podlogo. V ponudbi na spletni strani Answear so na voljo različni modeli, barve in slogi gležnarjev, odločite pa se lahko tudi za nakup obutve priznanih blagovnih znamk. 

Ali veste, kakšno velikost izbrati?

Čeprav čevlji s podlogo iz ovčjega krzna veljajo za najtoplejše, vam bo prijetno toplo tudi v modelih z umetno podlogo, le da so ti nekoliko cenejši. Odločite se lahko tudi za popularne bulerje, morda izberete gležnarje z debelejšim podplatom, ki so hit letošnje sezone, ali pa izberete klasične elegantne gležnarje iz gladkega usnja s peto. Preden se odločite za nakup, preverite tabelo velikosti in natančno izmerite svoje stopalo. Nadvse pomembno je namreč, da izberete pravo velikost obutve, saj lahko v prevelikih čevljih tvegate možnosti za poškodbe, premajhni čevlji pa vas bodo tiščali in ožulili. Pred nakupom se seveda tudi vprašajte, za kakšne priložnosti pravzaprav izbirate svoje nove čevlje. V primeru, da iščete obutev za vsakodnevne aktivnosti, izberite gležnarje z debelejšim podplatom, zaradi katerega vam bo toplo, obenem pa ste lahko sigurni, da bo vaša obutev nepremočljiva. V primeru, da iščete obutev za službene aktivnosti in poslovne sestanke, izberite gležnarje s peto v diskretnih odtenkih rjave ali črne. 

Kakšno obutev izbrati za hladne dni? Preverite tri nasvete za mame in hčerke.
Arhiv Naročnika

Izberite nepremočljivo obutev, ki diha

Preden se odločite za nakup, preverite material vaše nove obutve. Usnje je nadvse trpežno, stopalo v njem diha, obenem pa ga odlikuje tudi udobje, a je potrebna redna nega. Semiš je sicer nadvse prijeten na otip in lepega izgleda, a vzdrževanje tega materiala je veliko bolj kompleksno kot denimo gladkega usnja. V obeh primerih pa se vam lahko zgodi, da vam bo obutev premočila, zato je priporočljivo čevlje še pred nošenjem impregnirati. V primeru, da se odločite za nakup čevljev iz umetnih materialov, pa ste lahko sigurni, da vam čevlji ne bodo premočili, a se bodo vaša stopala najverjetneje potila. Preden se odločite za nakup, se torej vprašajte, koliko ur dnevno boste čevlje nosili. V primeru, da nameravate čevlje nositi praktično ves dan, izberite takšne, ki dihajo, kar je nadvse pomembno tudi pri izbiri otroških čevljev. Ko kupujete čevlje za deklice (https://answear.si/k/otroci/deklice/obutev/zimska-obutev), je še toliko pomembneje, da izberete toplo obutev, ki bo dihala, obenem pa bo nepremočljiva, da se bodo vaši malčki lahko popolnoma posvetili svojim aktivnostim. Izberite pravo velikost in model, glede na otrokovo starost in razvoj, predvsem pa naj obutev omogoča zaščito in ustrezno oporo malim stopalom. Preverite bogato ponudbo otroške obutve na Answear in zagotovite svojemu otroku kvalitetno in udobno obutev po ugodnih cenah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.