Kam je odšel Anžej Dežan? Že eno leto živi na drugi strani sveta, njegovo življenje je danes videti zelo drugače

D.Ži
22.11.2023 11:21

Svoj čas zlati deček slovenske glasbene scene se je zapisal modi in ustvaril lepo kariero, ki ga je odpeljala v deželo vzhajajočega sonca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anžej Dežan je Slovenijo leta 2006 zastopal na Pesmi Evrovizije v Atenah. 
Profimedia

Če iščemo enega najboljših slovenskih pevcev zadnjih nekaj desetletij, je to brez dvoma Anžej Dežan. A ta zlati deček slovenske glasbene scene zadnja leta ne prepeva prav veliko. Vsaj ne v javnosti in ne za slovenske poslušalce, ki so ga nekoč poslali celo na Pesem Evrovizije s skladbo Mr. Nobody. Tako dolgo ga že ni na slovenski sceni, da so nekateri kar malce pozabili nanj in na njegovo zgodbo, ki se je začela leta 2004, ko se je širna Slovenija v njegov glas zaljubila v talentšovu Bitka talentov na TV Slovenija. Na Evrovizijo je odpotoval dve leti kasneje, nekaj časa smo ga videvali tudi v svoj čas kultni nedeljski zabavni oddaji NLP. 

A njegovo srce je osvojila moda. Estet po duši se je odločil za študij modnega novinarstva v Londonu, diplomiral je leta 2012 in nato ustvaril kar lepo kariero v modnem svetu. Tu in tam je še nastopil v Sloveniji, med drugim na prireditvi Poletna noč, zdaj pa je v pogovoru za revijo Elle povedal nekaj podrobnosti o tem, kako je njegovo življenje videti danes. 

Pravi, da že dobrih pet let ureja vsebine za družbena omrežja za Chanel, najprej iz Pariza z globalne perspektive, danes z lokalne in tudi v Tokiu. "Po sobotnem letu, ko sem prepotoval Mehiko, Kalifornijo, Maroko in Avstrijo ter iskal navdih v vseh vmesnih režah, sem pred natanko enim letom prevzel vodenje družbenih omrežij za Chanel na Japonskem," je povedal Anžej, ki danes živi na Japonskem.

Njegova zaljubljenost v svet mode le še raste. "Kreativne oblikovalce, mojstrske šivilje, nasmejane 'fitting' modele, priklopljene piarovce, čutne rokodelce, artizanat. Globoko jim je mar, kje bo stal vsak žep in kako se bo gibal z osebo, ki ga drži. V čast mi je, da sem jih lahko videl ustvarjati od blizu. Moda je zame še vedno draž, z malo in veliko začetnico," je povedal Dežan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta