Umrla nekdanja evrovizijska predstavnica: Zelo ponosna je bila na to, da je domovini pripela eno najboljših uvrstitev

D.Ži
21.11.2023 10:40

Ljubitelji največjega evropskega glasbenega tekmovanja se je še dobro spomnite, njena popevka je leta 1994 pristala med najboljšimi desetimi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Portugalska pevka Sara Tavares, ki je svojo državo zastopala na Pesmi Evrovizije leta 1994, je po dolgem boju z možganskim tumorjem umrla v starosti 45 let, poroča Daily Mail.

Preminila je v nedeljo, 19. novembra, v Lizboni, žalostno novico pa je portugalskim medijem potrdila njena užaloščena družina.

Na Pesmi Evrovizije v Dublinu pred 29 leti je Sara s pesmijo Chamar a Musica zasedla visoko osmo mesto, kar je eden najboljših rezultatov Portugalske na tem tekmovanju.

Tavares se je rodila v Lizboni leta 1978. Njena kariera je napredovala po zmagi na portugalskem šovu talentov "Chuva de Estrelas" leta 1994, v katerem je izstopala s priredbo uspešnice Whitney Huston "One Moment In Time", istega leta je dobila priložnost zastopati svojo državo na Evroviziji.

Dve leti pozneje je izdala svoj debitantski album "Sara Tavares & Shout!", v naslednjih dveh desetletjih pa še druge in leta 2000 prejela portugalski zlati globus za najboljšo portugalsko pevko.

Pri svojem glasbenem ustvarjanju je združevala funk, soul, gospel, pop in različne druge zvrsti, njeni vzorniki pa so bili Donny Hathaway, Stevie Wonder, Tina Turner in Aretha Franklin.

Kariero je morala prekiniti leta 2009, ko so ji prvič odkrili raka, a se je leta 2018 vrnila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta