Dan solidarnosti: V ZD Celje bodo zagotavljali vse naročene storitve, v celjski bolnišnici le določene

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
11.08.2023 15:00

V celjski bolnišnici opozarjajo, da več kot 400 njihovih zaposlenih prihaja iz območij, ki so jih močno prizadele poplave. Ponedeljek bodo izkoristili tudi za pomoč njim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznan

Iz Splošne bolnišnice (SB) Celje so sporočili, da so prejeli navodila ministrstva za zdravje glede organizacije dela v ponedeljek, 14. avgusta. Kot je pojasnil direktor SB Celje dr. Dragan Kovačić, bodo delovali solidarnostno ter zagotavljali določene zdravstvene storitve glede na razpoložljivost kadra. Opozoril je namreč, da je za razliko od drugi zdravstvenih ustanov v celjski bolnišnici več kot 400 zaposlenih iz območij, ki so bila v poplavah prejšnji teden najbolj prizadeta - od Zgornje Savinjske doline, Nazarij, Mozirja, Braslovč, Polzele, Petrovč do Laškega pa vse do Črne na Koroškem.

Nadomestni termini prihodnji teden

"Imamo zaposlene, ki bivajo v Lučah, Solčavi in Ljubnem. Zato bomo ta dan izkoristili tudi za pomoč njim," je poudaril Kovačić. O morebitnih odpovedih zdravstvenih storitev bodo pacienti obveščeni, nadomestni termini pa določeni že za prihodnji teden od srede do petka. Prav tako prosijo paciente iz poplavljenih območij, da jih čim hitreje obvestijo o nemožnosti udeležbe na zdravstvenem pregledu, da prejmejo nov termin obravnave.

V prenovljene prostore na Gregorčičevi 6 so preselili del ZD Celje, tudi fizioterapijo in upravo
Gordana Possnig

ZD Celje: Na voljo tako za odrasle kot otroke

V Zdravstvenem domu (ZD) Celje pa bodo v ponedeljek, kot so sporočili, zagotavljali izvedbo vseh storitev naročenih pacientov. "V ta namen bo delovala ambulanta neprekinjenega zdravstvenega varstva tako za otroke kot odrasle. Ordinacijski čas bo organiziran dopoldan in popoldan," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta