Vrtec Zarja Celje: V enoti Ringa raja okužena strokovna delavka, v karanteno tudi 12 otrok

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.09.2020 08:35

V karanteni ostaja pet strokovnih delavk vrtca in 12 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo delavko. Okužena tudi učiteljica osnovne šole Braslovče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Enota vrtca Zarja Celja, Ringa Raja, kjer je prišlo do okužbe strokovne delavke s Covid-19
Gordana Possnig

Vodstvo vrtca Zarja Celje je bilo včeraj popoldne obveščeno, da je bila v enoti Ringa raja (Nušičeva 2c Celje) potrjena okužba s Covid-19 pri strokovni delavki. V vrtcu so vzpostavili kontakt s predstavnikom NIJZ-a, ki jim je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.
"V večernih urah smo po nasvetu epidemiologa o okužbi obvestili vse starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, da naj njihov otrok ostane doma, saj jim bo NIJZ- odredil karanteno. V karanteni ostaja 12 otrok, ob njih pa še 5 strokovnih delavk. Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oziroma obiskujejo vrtec, saj enota Ringa raja posluje po običajnem poslovalnem času. Zaradi varnosti otrok, ki lahko obiskujejo vrtec, bo ta od danes naprej odprt samo s strani malčkovega vhoda. Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oziroma na naši spletni strani," je sporočila direktorica vrtca Zarja Mateja Kobal. Že dopoldne so razkužili prostore, v katerih se je gibala okužena delavka, jutri bodo razkužili celoten vrtec.

Okužena pa je tudi učiteljica osnovne šole Braslovče. Pri njej so okužbo potrdili minuli teden, tako da ni bila v stiku z nobenim učencem. Šola je obvestilo objavila na svoji facebook strani. Danes testiranje opravlja tudi 5 zaposlenih, ki so bili v stiku z njo. Testiranje jim je, kot je povedal braslovški župan Tomaž Žohar, plačala občina Braslovče sama. Razlogov za paniko po besedah župana ni, so  pa preventivno medtem že dezinficirali prostore šole. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta