Naša najboljša plezalka v času koronavirusa: Namesto po medalje - na gradbišče

Urška Polanc Urška Polanc
08.05.2020 05:29

Odkar je najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret "brezposelna", doma lakira, odnaša gradbeni material, pritrjuje matice ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Balvansko (na fotografiji) in hitrostno plezanje doma že lahko trenira, težavnostnega še ne.
Osebni arhiv

Tudi športni plezalki Janji Garnbret, navajeni, da ta čas v letu začne potovati in tekmovati, je koronavirus letos dodobra prekrižal načrte. Najbolj s tem, ko ne bo mogla prvič nastopiti na olimpijskih igrah. "Še vedno sem istega mnenja; prav se mi zdi, da so svetovni pokal in olimpijske igre odpovedani oziroma prestavljeni, a priznam, da bi res rada spet začela tekmovati. Upam, da bodo letos, proti koncu leta, vseeno izvedli vsaj nekaj tekem za svetovni pokal," je povedala Garnbretova, ki informacije, kdaj bo spet lahko tekmovala, nestrpno pričakuje. "Na mednarodni zvezi je dogovorjeno, da nam mesec in pol vnaprej povedo za tekme. Za zdaj so nam odpovedali tekme v maju, juniju in juliju, za avgust še niso sporočili. Kolikor vem, tudi avgusta še ne bo nobene tekme, mogoče bo septembra," je povedala 21-letna športnica, vedno navajena hitrega ritma in tekmovalne sezone.
Vesela je, da sta s svojim fantom Domnom Škoficem, prav tako športnim plezalcem, začela graditi svojo plezalno steno. "V tem času sva lahko zgradila en del stene, na katerem sva sedaj lahko trenirala. Dobro je, da sva lahko ohranila občutek na steni," je zadovoljna.

Janja Garnbret na domači steni za hitrostno plezanje
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.