US Open: Kanadska novinka ni dovolila vstajenja veteranke

Aleš Mišič Aleš Mišič
08.09.2019 22:47

V finalu Flushing Meadowsa je 19-letna Bianca Andreescu premagala 37-letno Sereno Williams

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Kar ji je včasih šlo odlično, ko je kot za stavo zmagovala v finalnih obračunih, ji ne gre več. Ameriška teniška super šampionka Serena Williams (8. na lestvici WTA) je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku klonila s 3:6 in 5:7 proti 19-letni Kanadčanki romunskega porekla Bianci Andreescu (15). S 37 leti veteranka, nekdaj številka ena svetovnega tenisa, ostaja pri 23 naslovih za grand slam, njena nasprotnica pa je osvojila prvega.
Zdelo se je, da bi lahko bil ubijalski servis Williamsove glavno orožje v boju za 24. zmago na enem od štirih največjih turnirjev na svetu, s katero bi se izenačila s slovito Margaret Court. Toda izgubila je že svoj prvi začetni udarec. Prvi niz je Kanadčanka gladko dobila, čeprav se ji je izmuznil break v sedmi igri, ko je imela pet zaključnih žogic. Odlično igro je najstnica nadaljevala v drugem nizu in bila na pragu uspeha pri vodstvu s 5:1. Toda Američanka, ki je bila že klinično mrtva, je čudežno oživela ob podpori nogometno razpoloženih navijačev in izenačila (5:5). "Takrat sem se še posebej potrudila, saj so bili navijači neverjetni, nosili so me po igrišču. Upala sem, da bom igrala precej bolje. Upam, da bom še osvojila veliko lovoriko, potem ko me je moja ekipa morala prenašati po zadnjih razočaranjih," je dejala Williamsova, ki je v New Yorku osvojila šest naslovov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta