Katere vsebine na Televiziji Slovenija, Pop TV in Kanal A so letos dosegle najvišjo gledanost? Na prvem mestu je ...

A.L., B.P.
30.12.2021 10:00

"V letošnjem letu so največjo gledanost, podobno kot v letu 2020, dosegali prenosi športnih dogodkov, razvedrilne oddaje, slovenske serije in informativne oddaje," sporočajo s Kolodvorske. S Pro plusa pa: "Kmetija je najbolj gledan dnevni resničnostni šov slovenskih televizij."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Katerih pet vsebin je bilo v letošnjem letu najbolj gledanih? Koliko ljudi si je ogledalo posamično zadevo? So gledalce zanimale podobne vsebine kot v letu 2020? Katere vsebine glede na podatke gledalce najmanj zanimajo? Je bila gledanost v primerjavi z letom 2020 boljša ali slabša?

To so vprašanja, ki smo jih ob zaključku leta poslali našima največjima televizijskima hišama. In kaj so nam sporočili s Televizije Slovenija in Pro plusa (Pop TV in Kanal A)? Ob tem je treba dodati, da se podatki za Televizijo Slovenija nanašajo na vse gledalce, starejše od štirih let, medtem ko za Pop TV in Kanal A na ciljno skupino od 18 do 54 let. 

Robert Balen

"V letošnjem letu so največjo gledanost, podobno kot v letu 2020, dosegali prenosi športnih dogodkov, razvedrilne oddaje, slovenske serije in informativne oddaje," sporočajo s Kolodvorske in dodajajo: "RTV Slovenija je javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, ki opravlja z zakonom določeno javno službo na področju radijske in televizijske dejavnosti. Naše poslanstvo izvajamo z ustvarjanjem in posredovanjem kakovostnih vsebin, ki so kot javno dobro (ob spoštovanju avtorskih pravic) dostopne vsem gledalcem. RTV Slovenija je v okviru javne službe dolžna pripravljati tudi vsebine, ki imajo poseben javni pomen in so namenjene ozkim ciljnim skupinam. Podatki o gledanosti ne odražajo dejanske vrednosti tovrstnih vsebin." 

TV Slovenija 1

Oddaja Odstotek Število gledalcev
Primeri inšpektorja Vrenka 16,9 322.000
Joker kviz 14,2 269.800
Vem! 13,3 252.200
Kaj dogaja? 13,1 248.500
Prvi dnevnik 12,7 241.600

TV Slovenija 2

Oddaja Odstotek Število gledalcev
Poletne OI, košarka M, tekma Slovenija - Francija  26,6 505.500
Smučarski skoki M, novoletna turneja Innsbruck, 2. serija 23,3 442.000
Poletne OI, košarka M, tekma Slovenija - Avstralija 21,9 415.900
Smučarski skoki M, svetovni pokal Zakopane, 2. serija 21,4 407.400
Smučarski skoki M, svetovni pokal Titisee-Neustadt, 2. serija 20,9 396.500

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dne. 

Marko Delbello Ocepek/Pop TV

"Tudi v letu 2021 je Pro plus beležil odlične rezultate gledanosti. Osma sezona šova Slovenija ima talent je postala najbolj gledana zabavna oddaja slovenskih televizij z najbolj gledano epizodo z rejtingom 21 odstotkov, na drugem mestu je Sanjski moški, sledi Delovna akcija. Kmetija je najbolj gledan dnevni resničnostni šov slovenskih televizij z najbolj gledano epizodo z rejtingom 11,6 odstotka," pa pojasnjujejo v naši največji komercialni televizijski hiši in dodajajo: "Med zabavnimi vsebinami so zelo priljubljene tudi slovenske serije POP TV-jeve produkcije. Spomladi smo se poslovili od serije Najini mostovi, ki je imela najbolj gledano epizodo z rejtingom 13 odstotkov, jeseni pa je gledalce pred zasloni nasmejala serija Sekirca v med, ki je imela najbolj gledano epizodo z 8,4 odstotka."

Oddaja Odstotek
Slovenija ima talent 21,0
Sanjski moški oddaja 20,2
Delovna akcija 19,4
24UR 18,7
Masterchef Slovenija 18,0
Ugodno oddam sina 17,4
Ljubezen po domače 15,0
Jack Reacher nikoli se ne vrni 14,2
Vrtnice in vino 14,0
Šverc komerc 13,8

V lestvico je zajeta po ena epizoda – najbolj gledana, iz cele sezone, Vir: AGB Nielsen Media Research, 1.1.-27.12.2021, ciljna skupina 18-54 let, v živo in z zamikom do sedem dni.

Najbolj gledana vsebina slovenskih televizij leta 2021 je postala tekma z evropskega prvenstva v odbojki med Slovenijo in Italijo z rejtingom 24,5 odstotka na Kanalu A, poudarjajo v medijski hiši Pro plus. In nadaljujejo: "Športne vsebine so na splošno zelo priljubljene pri gledalcih Kanala A, saj so uvrščene na najvišja mesta najbolj gledanih vsebin v letu. Najbolj gledana MotoGP dirka je bila VN Franciji z rejtingom 8,6 odstotka, najbolj gledana tekma lige prvakov pa med ekipama Chelsea in Real Madrid z 8,3 odstotka – ob tem komentar, da je bil finalni obračun predvajan na Pop TV in je imel še višjo gledanost."

Oddaja Odstotek
Odbojka M EP tekma Slovenija - Italija 24,5
Odbojka M EP tekma Poljska - Slovenija 12,5
Odbojka M EP podelitev medalj 8,9
Odbojka M EP tekma Češka - Slovenija 8,7
MotoGP, dirka Francija 8,6
MotoGP, dirka Portugalska 8,6
Košarkarske kvalifikacije za olimpijske igre, tekma Litva - Slovenija 8,5
Nogometna liga prvakov, tekma Chelsea - Real Madrid 8,3
MotoGP, dirka Španija 7,6
Nogometna liga prvakov, tekma PSG - Bayern München 7,5

Vir: AGB Nielsen Media Research, 1.1.-27.12.2021, ciljna skupina 18-54 let, v živo in z zamikom do sedem dni.

Glede odlične gledanosti na Pro plusu omenjajo tudi informativno oddajo 24ur, ki je v svoji kategoriji vsak dan najbolj gledana oddaja. Letni rekord je imela 10. januarja z rejtingom 18,7 odstotka. "Rast gledanosti je imela v tem letu tudi oddaja Svet na Kanalu A z najbolj gledano oddajo 4. januarja z rejtingom 6,9 odstotka. Ponosni smo tudi na gledanost enkratnega projekta, ki je nastal v sodelovanju z RTV Slovenija Skupaj naprej (ciljna skupina nad 4 leta, op. a.), v povprečju je oddajo vsako minuto spremljalo 54 odstotkov gledalcev oziroma vsak drugi gledalec. Skupni doseg obeh oddaj je bil skoraj 700 tisoč različnih gledalcev. Vsi ti rezultati informativnih oddaj so še posebno vzpodbudni, saj je pred nami t. i. super volilno leto, v katerem pripravljamo dodatne volilne vsebine," napovedujejo na Kranjčevi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.