Smučišče na Peci korak za korakom

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
05.04.2019 16:03

To poletje se na gori začne gradnja panoramske restavracije, v dolini pa ima lastnik Franz Skuk še večje načrte s še skrivnostnim najemnikom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaključek sezone 2018/2019 s tradicionalno mašo na smučišču
Tomaž Ranc

Na smučišču na Peci so minuli konec tedna z mašo in glasbo končali zimsko sezono - ta je bila četrta, odkar je smučišče prevzel kmet mlekar in podjetnik Franz Skuk.

Franz Skuk
Tomaž Ranc

Poleti bodo spet gradili

Poleti se bo na gori, tik ob zgornji postaji gondole na 1700 metrih nad morjem, pričela gradnja panoramske restavracije z naravnim geološkim igralnim prostorom, ki je del čezmejnega projekta Interreg. Kot je znano, je Koroška za več projektov iz tega naslova pridobila 4,3 milijona evrov. Smučarji so na Peci opisno tablo že opazili, v tem objektu bo tudi nekaj ekskluzivnih sob. Še večji načrti pa so v dolini v okolici spodnje postaje gondole, vendar Skuk ponovno opozarja, da jih bodo uresničevali korak za korakom.
"Letos bomo na gori naredili dve nadstropji objekta pod zemljo, končali pa bomo drugo leto. Za dolino pa predelujemo načrte za hotel in okolico. Sami bomo gradili kompleks, najemnik - imamo velikega interesenta - pa bo pa kasneje vse skupaj upravljal. V gozdu in vse okoli načrtujemo naselje hišk, tudi spodaj bomo morda začeli že letos," pravi Skuk. Kdo je interesent, za zdaj še ne želi povedati. "Ta veriga, s katero se pogovarjamo, ima v marketingu 200 ljudi, pogovarjamo se s šefom," pove Skuk.

Zaključek sezone 2018/2019 s tradicionalno mašo na smučišču
Tomaž Ranc

Sedem let, potem pa gre

Poletna sezone se začne 19. maja. Lani so beležili 13.000 kolesarjev in 30.000 planincev. V spodnjem delu gore načrtujejo izgradnjo kolesarskega parka, ki bi ga lahko odpirali sredi aprila. Zdaj so namreč višje še odvisni od tega, kdaj skopni sneg. V okolici Breškega jezera in tamkajšnjega hotela pa to sezono načrtujejo nekaj predelav v kampu.

Razpis za gradnjo objekta z restavracijo in z vsebinami iz Geoparka Karavanke je odprt do 5. decembra. 
Tomaž Ranc
Sabine Kolar
Tomaž Ranc
Zimska idila na Peci
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta