(ŽUPAN(JA), PRIČAKUJEM) Andreja Pečonik: Naj mali kmet ne bo premajhen za kakršnokoli pomoč

Urška Polanc Urška Polanc
02.11.2022 06:00

Župan(ja) pričakujem je rubrika, ki jo objavljamo v času predvolilne kampanje lokalnih volitev. Izraža stališča iz lokalnega okolja in s pričakovanji nagovarja kandidate za župane. Kaj pravi Andreja Pečonik v imenu kmetic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andreja Pečonik
Osebni Arhiv

"Dragi župan, županja, bodi naš glasnik, da kmetijstvo v občinah obstane. V zadnjem času se sicer o položaju žensk na podeželju govori veliko, a v praksi je storjenega premalo. Vsa leta tečejo pogovori o problemih, vezanih na žensko v kmetijstvu, čas je, da ne ostane le pri besedah. Želimo si, da ne bi odgovornosti prelagali drug na drugega, ampak skupaj, kot partnerji, najdemo ustrezne rešitve, ki jih predstavimo naši vladi in se skupaj potrudimo za udejanjanje teh rešitev. Dajmo končno ženski v kmetijstvu mesto, ki si ga zasluži in ki ji pripada.

Želimo si tudi, da nas podeželske ženske podprete z različnimi izobraževalnimi programi, da nam po znanje ni potrebno individualno v Maribor, Slovenj Gradec ali še dlje. Tako bomo lahko tukaj razvijale svoj potencial in bo naše kmetijstvo trajnostno. Pozornost, naj na državni ravni namenijo predvsem manjšim kmetijam, večje tako ali tako morajo biti konkurenčne na trgu, majhni pa smo to zelo težko. Pogosto se zgodi, da je mali kmet premajhen za kakršnokoli pomoč. Tako ostaja prezrt in za svoj obstoj se mora boriti sam. Pomagajte nam, da bodo te potrebe slišane v Ljubljani. Pa tudi na občinski ravni poskrbite za podporo malemu kmetu v razpisih. Poskrbite tudi, da bomo o vsem, kar se dogaja na občinski in na državni ravni, pravočasno obveščeni, tudi o vseh novitetah, ki zadevajo transparentno kmetovanje in poslovanje. Skupaj nam bo uspelo, z roko v roki, v zavedanju, da drug brez drugega ne moremo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta