Krsto Dude Ivkovića nosili tudi legendi iz Slovenije in Hrvaške

Miha Raičevič
21.09.2021 15:08
V Beogradu so pokopali legendarnega srbskega košarkarskega trenerja Dušana Dudo Ivkovića. Na zadnjo pot ga je pospremilo veliko ljudi, med njimi pa tudi veliko sedanjih in nekdanjih košarkarjev, ki so z njim sodelovali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dušan Ivković - Duda
EPA

Krsto je nosilo šest nekdanjih njegovih igralcev. Gre za košarkarske legende nekdanje Jugoslavije, ki so skupaj igrali še tik pred razpadom nekdanje skupne države. 

Med njimi je bil Slovenec Jurij Zdovc, poleg njega pa še Hrvat Dino Rađa ter Srbi Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj in Predrag Danilović

Ivković je imel poleg košarke še eno veliko strast. Bil je namreč tudi golobar in nekaj njegovih prijateljev golobarjev je med pogrebom v zrak spustilo več golobov. 

Poslovilni govor je imel Goran Sultanović. "Ne pristajam na to, pa čeprav vem, da nimam prav, da je to slovo, to sprejemam kot enega od tistih trenutkov, ko on zapakira svoje golobe in se odpravi v enega od evropskih mest, kjer nato širi svojo filozofijo o košarki," je dejal med drugim. "Upam, da se bo spet pojavil in da bova nadaljevala, kjer sva končala ... Hvala, ker si me sprejel kot prijatelja," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta