(POGOVOR) Boštjan Nachbar o mehurčku lige NBA: Upam, da to ni prihodnost košarke

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
14.08.2020 07:01

Mehurček in favoriti nekdanjega NBA-jevca ne navdušujejo, bolj boj za končnico, Dragićev Miami in Dončićev "pick and roll"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dončić se bo v končnici na tri zmage spet meril s Kawhijem Leonardom (LA Clippers), lanskim MVP-jem finala.
EPA

Kar se je najprej zdelo kot zasilna rešitev, se je vsaj za zdaj izkazalo kot zadetek v polno. NBA-mehurček v Disneyjevem resortu je v celoti zaživel, izvrgel nove junake in tragične figure, poskrbel za nove nore poteze in neverjetne koše, pa tudi kakšnih manjših - kot pritoževanje košarkarjev nad hrano - in večjih spodrsljajev - izlet Loua Williamsa na pogreb, ki se je končal v striptiz baru - ni manjkalo. Ali ravnokar v ZDA gledamo, kako bo evropska košarka videti jeseni? Boštjan Nachbar, nekdanji NBA-jevec, zdaj pa generalni sekretar sindikata košarkarjev evrolige, verjame, da ne: "Zaenkrat ni takšnih načrtov. Se bo pa o tem več odločalo septembra, a bolj o spremembah lokacij ali terminov. Različica mehurčka pride v poštev le za kakšne končnice, celo sezono je nemogoče tako igrati. Nehumano je."
Hja, celo najbolj dominantna gora mišic v ligi LeBron James je pred dnevi izrazil: "Edina stvar, ki sem jo med karanteno pogrešal, je moja mama. Še nikdar ni preteklo toliko časa, da je ne bi videl." Pravila mehurčka se bodo z bližajočo se končnico kanček sprostila - vsak košarkar bo lahko na tekmo pripeljal gosta in otroka do višine 80 centimetrov. "Dosegaš standarde," se je Luka Dončić na twitterju takoj pošalil iz svojega 178 centimetrov visokega - oziroma za standarde NBA nizkega - soigralca.
Šale so pač sestavni del turobnega vsakdana v mehurčku, ki je po mnenju Nachbarja izhod v sili: "To ni bila želja ne igralcev ne vodij klubov ali lige ne medijev. A je bolje kot nič. Potrebno je bilo več kot 170 milijonov dolarjev, da so vse skupaj izpeljali. Igrati pred prazno dvorano z virtualnimi gledalci … Sami košarkarji niso navdušeni. Drugače trenutno res ne gre, a upam, da to ni prihodnost košarke."

Boštjan Nachbar: "Ne bi bil presenečen, če se Miami uvrsti v finale ali celo osvoji naslov prvaka."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta