Abramova v procesu zaradi umora brani že četrti odvetnik zapovrstjo

Gordana Possnig Gordana Possnig
19.09.2022 16:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastien Abramov v sodni dvorani celjskega sodišča, v ozadju starši umorjene Nada in Rudi Veber.
Gordana Possnig

Razvpiti Ljubljančan Sebastien Abramov, ki ga obtožnica bremeni umora Sare Veber sredi marca 2015, v kazenskem procesu odvetnike zamenjuje enega za drugim. Odvetniku Primožu Pokliču, ki mu ga je sodišče pred sodnimi počitnicami dodelilo po uradni dolžnosti, je obtoženi po slabem mesecu preklical pooblastilo in za svojo obrambo preko brezplačne pravne pomoči angažiral odvetnika Mihaela Rotterja.

Poklič nam je minuli petek pojasnil, da ga je sodišče obvestilo, da je razrešen. Uradno razlogi za odločitev obtoženega niso znani, neuradno pa se govori, da je Abramovova partnerica Julija Adlešič kar sama klicala več odvetnikov in jih prosila, da prevzamejo primer njegovega zaročenca.

Nazadnje je Abramov na zatožni klopi zaradi tega primera sedel 17. junija, nakar so zaradi zamenjave odvetnikov - najprej Borisa Grobelnika in nato še Primoža Pokliča - v avgustu in septembru preklicali tri naroke. Mihael Rotter je zdaj že četrti Abramovov odvetnik zapovrstjo, saj ga je zaradi umora Sare Veber še pred Grobelnikom branil odvetnik Mitja Pavčič.

Sodišče za prvi razpisani narok, predvidoma 21. oktobra, načrtuje zaslišanje osmih prič, med njimi je tudi Julija Adlešič, ki se je v sodni preiskavi zaradi umora kot Abramovova zaročenka sklicevala na pravno dobroto in se je pričanju odpovedala.

Zaradi umora Sare Veber je Abramov v priporu od 31. junija lani, še prej pa je bil priprt zaradi odmevne afere Odrezana roka, v kateri so mu zaradi poskusa zavarovalniške goljufije sodili skupaj z Julijo Adlešič in njegovimi starši. Kot smo poročali, so v ponovljenem sojenju zaradi poskusa zavarovalniške goljufije v višini 1,66 milijona evrov obtoženi novembra lani krivdo priznali in bili obsojeni. Abramova je doletela kazen dve leti in pol zapora, zdaj pa mu zaradi umora nekdanjega dekleta grozi kazen do 30 let zapora.

Obtožen je, da je Saro Veber umoril na zahrbten način in iz drugih nizkotnih nagibov. Zločin se je zgodil 15. marca 2015 v stanovanjski hiši njenih staršev v Pernovem pri Žalcu. Abramov se je tedaj pisal še Colarič. Za dekle, ki je sedelo na kavču v dnevni sobi, je bil usoden strel iz puške, ki jo je zadel v zgornji del prsnega koša in povzročil usodne notranje krvavitve.

Abramov se krivde otepa z razlago, da to ni bil umor, ampak nesreča, češ da se mu je puška sprožila po nesreči, medtem ko jo je čistil. Na sojenju za zdaj molči, je pa napovedal, da se bo zagovarjal po zaslišanju vseh prič.

Na junijskem naroku je sodišče sprejelo predlog tožilca Gorazda Kacijančiča, da naj izvedenec balistične stroke Tomaž Korbar dopolni svoje mnenje in ob sodelovanju izvedenke za sodno medicino poskuša ugotoviti natančen položaj oškodovanke, linijo strela in koliko je bila Sara Veber v usodnem trenutku oddaljena od puške. Obramba je predlagala celo rekonstrukcijo dogodka, o čemer pa sodišče še ni odločilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta