(FOTO) Tragedija, medtem ko so spali: V požaru počitniške hiše doma za osebe s posebnimi potrebami 11 mrtvih

STA, Va
09.08.2023 18:06

Požar na vzhodu Francije je izbruhnil ob zori. Gasilci so ga kmalu obvladali in rešili 17 ljudi, do tistih v višjih nadstropjih pa niso mogli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Požar je izbruhnil v alzaškem kraju Wintzenheim pri Colmarju v 500 kvadratnih metrov veliki hiši z dvema nadstropjema in podstrešjem.

Namestnica tožilca v Colmarju Nathalie Kielwasser je na novinarski konferenci na kraju nesreče potrdila, da je v požaru umrlo 11 ljudi. Vzrok požara naj bi bilo tlenje v pritličju, za katerega pa ni znano, kaj ga je povzročilo.

Ko je okoli 6.30 po lokalnem času izbruhnil požar, je bilo v počitniški hiši skupno 28 ljudi. Rešilo se je 17 ljudi, žrtve pa so bili negovalec in deset odraslih oseb s posebnimi potrebami iz mesta Nancy, ki so bili na počitnicah. Poškodovana je ena oseba, ena pa je v šoku, so sporočili iz policije.

EPA
EPA

"Ob tej tragediji sem v mislih z žrtvami, ranjenimi in njihovimi družinami," je na družbenem omrežju X zapisal francoski predsednik Emmanuel Macron.

Podžupan Wintzenheima Daniel Leroy, ki je obiskal kraj požara, je sporočil, da od poslopja ni ostalo ničesar, saj je zgornji del popolnoma pogorel, streha pa se je zrušila. Po njegovih besedah so bili stanovalci ujeti med spanjem.

Kraj nesreče je obiskala tudi francoska premierka Elisabeth Borne in izrazila globoko žalost in solidarnost.

To je najbolj smrtonosen požar v Franciji po tistem v Rouenu leta 2016, ko je v kleti bara umrlo 14 ljudi.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta