(FOTO) Velenje: Pogrešanega moškega negibnega v prepadu našel policist ter mu s požrtvovalnostjo rešil življenje

A.L.
12.04.2021 12:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj najdbe pogrešane osebe
PU Celje

Velenjske policiste so včeraj okoli desetih dopoldne obvestili o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem. V iskalni akciji so poleg velenjskih policistov sodelovali še policisti postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Policist policijske postaje Velenje je pri pregledovanju gozdne poti na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba zaznal zdrs s poti v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja s športnim plezanjem,  se je po steni spustil do moškega, drugi policist pa je nemudoma prevzel obveščanje reševalcev in koordinacijo njihovega prihoda na kraj.

Ko je policist, ki se je spustil po steni, prišel do moškega, je bil ta v izjemno slabem stanju. Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi.

Policist je 60-letniku rešil življenje

Kraj najdbe pogrešane osebe
PU Celje

Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil  izjemno šibak, in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do poškodovanega usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju.

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila. "Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, sta mu policista s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomočiter hitrim obveščanjem in koordinacijo prihoda reševalcev na kraj, rešila življenje. Na ravnanje policistov smo sodelavci izjemno ponosni," so sporočili iz PU Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta