Kaj se je zgodilo 55-letniku? Več mesecev je bil pogrešan, decembra so ga našli, ta teden pa potrdili identiteto

A.L.
09.02.2024 11:15

V okviru policijske preiskave primera niso ugotovili znakov kaznivega dejanja oziroma sumljivih okoliščin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novogoriški policisti so konec decembra preklicali iskanje pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije, ki je bil od 25. avgusta 2023 dalje nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu in je bil nazadnje opažen 26. avgusta 2023, kasneje pa se je njim izgubila vsaka sled. Kljub številnim izvedenim aktivnostim v naslednjih mesecih pogrešanega nemškega državljana niso našli. Policiste so 26. decembra lani obvestili, da je občan na težko prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem, na približno 900 metrih nadmorske višine, naletel na neidentificirano in neprepoznavno truplo. Policisti so na kraju najdbe trupla našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih je bilo mogoče sklepati, da gre najverjetneje za pogrešano osebo. Slednje je bilo potrjeno v tem tednu na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani.    

Kaj so ugotovili policisti?

V okviru dosedanjih številnih izvedenih aktivnostih iskanja in najdbe pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije so ugotovili, da se je pokojni moški 29. avgusta lani povzpel na gorski vrh Čukla  (gre za 1766 metrov visok kopast vrh nad Bovcem, ki se dviga iznad južnega pobočja Rombona v zahodnih Julijskih Alpah), kjer se je gibal po tamkajšnjih brezpotjih. Omenjeno gorsko območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz časa 1. svetovne vojne. Veliko vojaških poti iz tega obdobja se zaključi na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov, opozarjajo policisti.

S preiskavo so ugotovili, da je 55-letnik pri sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje, kjer je prišlo do padca v globino in smrti zaradi posledic poškodb, ki so ob tem nastale. V okviru policijske preiskave tega primera niso ugotovili znakov kaznivega dejanja oziroma sumljivih okoliščin, zato so policisti policijske postaje Bovec o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta