Mariborski policisti prijeli serijskega tatu: Vlamljal je v stanovanja in gostilne

STA, M.R.
05.08.2024 13:54

V soboto so mariborski policisti prijeli 20-letnika z območja Maribora, ki ga sumijo, da je junija in julija zagrešil več kaznivih dejanj, med drugim tatvine kolesa, šest vlomov v stanovanjske hiše in gostinska lokala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski policisti so osumljenca že privedli pred preiskovalnega sodnika.
Robert Balen

Poleg tega je tudi osumljen za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja. Preiskovalni sodnik je danes zoper moškega odredil pripor.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so policisti v nedeljo na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru pri osumljenemu 20-letniku izvedli hišno preiskavo in mu pri tem zasegli več predmetov, ki bi lahko izvirali iz kaznivih dejanj. Danes so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Ptujski policisti pa so v nedeljo zgodaj zjutraj obravnavali rop. Okoli ene ure zjutraj je namreč do dveh mimoidočih oseb stopil moški in od njiju zahteval denar ter druge predmete ter jima zagrozil. Izročili sta mu manjšo vsoto gotovine in pobegnili. Le malo pozneje je moški na kolesu in z masko na glavi prišel še do ene mimoidoče in od nje zahteval torbico, ki jo je vrgla na tla in pobegnila.

Še isto jutro so policisti na Ptuju prijeli 19-letnega domačina in mu zasegli predmete, ki bi lahko bili povezani z omenjenimi kaznivimi dejanji. Osumljenega so pridržali, zoper njega pa bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj drzne tatvine in ropa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta