Mlada brata umorila učiteljico, zdaj ju v tej evropski državi čaka smrtna kazen

A.L.
15.01.2020 10:09

Umorjena učiteljica je zahtevala, da socialna služba odvzame otroka njuni sestri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Iz Belorusije prihaja novica, da so brata, stara 19 in 21 let, ki sta umorila nekdanjo učiteljico, obsodili na smrt. Kot poročajo tuji mediji, je edini, ki bi storilca lahko pomilostil, beloruski predsednik Alekdander Lukašenko, a se to, kot kaže, ne bo zgodilo. Predsednik je brata označil za "izmečka" in s tem dal vedeti, da bosta Stanislaw Kostsew in njegov brat Illya Kostew smrt dočakala za zapahi. "Izmečka, druge besede zanju ne najdem, saj sta že bila spoznana za kriva napada, sta ubila učiteljico. Zakaj? Ker sta ščitila sestrina otroka? Moledovala ju je, a sta jo vseeno ubila," je lani dejal predsednik. Usmrtitve v beloruskih zaporih izvajajo tako, da zapornik s prevezo čez oči poklekne, rabelj pa ga ustreli v zatilje.
Mlada brata, eden med njima je celo še najstnik, sta učiteljico Natalijo Kostritso napadla na njenem domu in približno stokrat zabodla. Po končanem napadu sta v njeni hiši zanetila ogenj in pobegnila. Kot poročajo tuji mediji, naj bi bil napad posledica maščevanja. Umorjena učiteljica je zahtevala, da socialna služba odvzame otroka njuni sestri.
Belorusija je sicer še edina evropska država, kjer obsojence usmrtijo. Od leta 1991 so usmrtili več kot 400 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta