Morilca z Reke poznali kot čudaškega pevca s Korza, ki je "blagoslavljal" mimoidoče

Va
07.02.2022 10:47

Reševalci so včeraj popoldne v kafiču v središču hrvaške Reke napadeno starejšo žensko oživljali, a ji niso več mogli pomagati. Prizor naj bi bil tako strašen, da je šokiral tudi vsega vajene kriminaliste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Moškega, ki je v kafiču na Pavlinskem trgu v središču hrvaške Reke v nedeljo popoldne tako poškodoval čez 70-letno žensko, da je na kraju umrla, se Rečani spomnijo kot tistega, ki je na Korzu, glavnem mestnem sprehajališču, obdanem s trgovinami in gostinskimmi lokali, prepeval cerkvene pesmi in "blagoslavljal" mimoidoče. Kot ulični pevec se je pojavljal tudi v Zagrebu in Osijeku, odkoder izhaja. 

Pred usodnim napadom naj bi bil gol tekal po reških ulicah, potem pa se je, tako kaže, njegov zmenek s precej starejšo znanko končal z napadom. Iz še neznanega razloga se je dogovor za šankom, da gresta skupaj na kosilo, nenadoma obrnil v fizični napad. Žensko je brcal in ji obraz izpraskal do nerazpoznavnosti, hrvaškim medijem pripovedujejo zgrožene priče, ki so se v tistem trenutku znašle v lokalu.

Reševalci so napadeno oživljali, a ji niso več mogli pomagati. Prizor naj bi bil tako strašen, da je šokiral tudi vsega vajene kriminaliste in forenzike, natakarju, ki je bil takrat v službi, pa so morali zaradi šoka nuditi celo zdravniško pomoč.

Osumljenec uboja, ki je takoj po dejanju pobegnil, a so ga kmalu prijeli nedaleč od mesta zločina, je pred leti nastopal v hrvaškem Supertalentu in iz televizijskega šova ostal v spominu po tem, da se je po svojem nastopu sporekel z žirijo.     

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta