Pijan razbijal inventar na mariborski urgenci, še prej razgrajal v gostilni v Pesnici in na Policijski postaji Rače

Le.V.
27.10.2022 11:03

Polisti so sinoči posredovali v UKC Maribor zaradi razgrajanja 45-letnika. To ni bil edini incident možakarja. Isti dan je razbijal tudi po gostilni v Pesnici in razbil šipo na Policijski postaji Rače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Na mariborski urgenci je paciente in tamkajšnjE osebje včeraj okoli 21.30 dodobra prestrašil 45-letni moški, ki so mu maligani do te mere zmešali možgane, da je razbijal v urgentnem centru.

Pod vplivom alkohola se je lotil inventarja in razbijal v toaletnem prostoru na urgenci. Na spletnem forumu Starševski čvek je incident v UKC Maribor opisal eden izmed očividcev dogajanja. V čakalnici polni ljudi se je po njegovih besedah pojavil pijani moški, preklinjal je in kričal, prisotnim pa grozil, da ga ne smejo gledati. Ob pogledu na starejša pacienta temnejše polti je imel celo ksenofobni napad. "Pričel je razbijati, metal je voziček po hodniku, lomil je stole. Varnostnica se je umaknila oziroma skrila, poklicala policijo in čakala," je opisal dogajanje. Ko se je moški zagnal proti ljudem v čakalnici, je medicinski brat prisotnim zaklical: "Bežite, umaknite se!"

Z vprašanji o dogajanju na urgenci smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor. Njena tiskovna predstavnica Anita Kovačič Čelofiga je potrdila, da to ni bil edini incident 45-letnika. Isti dan je okoli 19.30 razgrajal že v gostilni v Pesnici. Poškodoval je vhodna vrata in okna ter barsko mizo, na odhodu pa se je znesel še nad parkiranim vozilom. Policisti ga takoj niso izsledili, so se pa z njim srečali pol ure kasneje, ko je norel na Policijski postaji Rače. "V predprostoru je udaril po vratih in steklu, ki ga je razbil in se pri tem poškodoval. Ko so policisti pristopili do njega, se je umiril," je pojasnila.

Ker se je moški poškodoval, so ga policisti celo pospremili v bolnišnico. Ker se je umiril, zanj niso odredili pridržanja, zato je smel na obravnavo na urgenco sam in tam ponovno ponorel. Iz UKC Maribor so na pomoč poklicali policijo, moški pa je urgenco zapustil še pred njihovim prihodom, a so ga policisti okoli 21.30 v bližini izsledili in mu na roke nataknili lisice. "Zoper 45-letnika so odredili pridržanje, saj je bila glede na njegova predhodna ravnanja podana ocena, da obstaja nevarnost, da bo še naprej kršil javni red in mir," je razložila Kovačič Čelofiga in dodala, da bodo policisti po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja ustrezno ukrepali, s plačilnim nalogom in kazensko ovadbo zaradi poškodovanja tuje stvari.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta