Pogrešani je bil žrtev prometne nesreče. Povzročitelj je s kraja pobegnil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Burgar, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto, je pojasnil, da je pešec hodil po pravilni strani ceste, imel je tudi prižgano lučko na mobilnem telefonu.
Dragana Stanković/dnevnik

V nedeljo popoldne so svojci obvestili novomeške policiste, da pogrešajo 49-letnika iz Brezij pri Trebelnem, ki naj bi bil v petek ali soboto odšel neznano kam. Policisti so takoj sprožili iskanje pogrešanega. "Opravili smo več razgovorov z osebami, ki so ga poznale, pri tem pa iskalne aktivnosti še stopnjevali, saj naj bi pogrešani potreboval zdravila, ki pa jih je pustil doma. Pri tem je nastal še splet nesrečnih okoliščin, ki nam je iskanje precej otežil," je dejal Aleš Burgar, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto.

Odbilo ga je pet metrov stran

Policisti so namreč pridobili lokacijo mobilnega telefona pogrešanega. Kazalo je, da je telefon na območju Novega mesta, kar pa jih je zavedlo in le še podaljšalo iskanje pogrešanega. "V ponedeljek smo ugotovili, da je mobilni telefon našel občan v petek zvečer na cesti pri Karteljevem in ga odnesel domov. Mobilnik smo seveda zasegli. Na podlagi domnevnega kraja najdbe telefona smo začeli preiskavo širšega območja, pri tem smo uporabili tudi dron, s katerim smo pogrešanega v torek okoli devete ure našli na območju Karteljevega," je dejal Burgar.

 

V torek malo po deveti uri so truplo pogrešanega našli pri odcepu za Gorenje Kamenje. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in postavili zaščito pred pogledi. Truplo je ležalo v grmovju kakih pet metrov od roba ceste.

Vozilo prekril s ponjavo

Pri ogledu kraja in na podlagi njegovih poškodb so hitro ugotovili, da je bil pogrešani žrtev prometne nesreče. Zato so takoj začeli intenzivno preiskavo prometne nesreče s pobegom in aktivnosti, da bi izsledili povzročitelja nesreče. Na kraju so našli tudi nekaj delcev, ki naj bi pripadali motornemu vozilu. V torek okoli poldneva so nato na parkirnem prostoru v Trebnjem izsledili vozilo, ki je bilo pokrito s ponjavo. Poškodbe na vozilu so se ujemale s sledovi, ki so jih našli na kraju dogodka.

 

Ko je pri vozilu videl policista, je k njima pristopil sam voznik, mlajši moški. Izkazalo se je, da je v petek zvečer okoli 21.30 vozil po omenjeni cesti in zbil pešca, ki je hodil ob robu. Kot je ob tem dejal Burgar, je pešec hodil po pravilni strani ceste, imel je tudi prižgano lučko na mobilnem telefonu. Ali je bil pešec takoj po trku mrtev, še ni znano, saj obdukcija še ni zaključena. Čeprav Burger tega ni potrdil, pa naj bi bil mrtvi moški po neuradnih podatkih 49-letni Marjan Bevc, za katerega so policisti v nedeljo objavili sporočilo, da ga svojci pogrešajo. Po končani preiskavi bodo policisti zoper osumljenega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Za prometno nesrečo iz malomarnosti s smrtnim izidom je zagrožena kazen do osem let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta