Poskus uboja: Še vedno ni jasno, kdo je streljal

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavku Hudorovcu zaradi očitka o poskusu uboja preti kazen do 15 let zapora.
Dragana Stanković/dnevnik

Več prič ko zaslišijo, manj jasen se zdi primer streljanja na Dejana Hudoroviča v romskem naselju Stranska vas marca letos. Krogla mu je prestrelila nadlaket ter močno poškodovala kost in mehka tkiva. Pa vendar se sojenje bliža koncu, tako da bo sodnik Peter Žnidaršič na naslednjem naroku 3. novembra najverjetneje izrekel sodbo priprtemu Slavku Hudorovcu, obtoženemu poskusa uboja, in njegovemu bratu Tinetu Hudorovcu, obtoženemu sodelovanja pri pretepu, ki se brani s prostosti. Ker slednjega na ponedeljkovi obravnavi ni bilo, niti se ni opravičil, je sodnik za prihodnjič napovedal njegovo privedbo.

Naboj mu je prestrelil roko

Tokrat je na prostor za priče stopil izvedenec medicinske stroke Tomaž Zupanc, ki je izdelal tudi izvedensko mnenje. Višjega državnega tožilca Srečka Hočevarja je zanimalo, kakšne so oziroma bodo posledice Hudorovičeve poškodbe. "Gre za začasno znatno oslabljeno roko. Vendar zaradi te poškodbe oškodovančevo življenje ni bilo v smrtni nevarnosti," je dejal. "Ali je roka za vedno znatno oslabljena, pa ne morem reči, ker njegovo zdravljenje še ni zaključeno - niti poteka zdravljenja ne poznam. Prav gotovo pa je bil začasno nezmožen za delo."

Nato sta na prostor za priče stopila dva policista, med drugim Grega Pšeničnik, ki je vodil ogled kraja dogodka. Sodišče je zanimalo predvsem, zakaj Dejanovemu mladoletnemu sinu, ki je policistom na kraju izročil pištolo, niso odvzeli sledov streljanja z rok in oblačil. Oba obtožena namreč trdita, da je bil mladoletni Klemen tisti, ki je streljal nanju in pri tem po nesreči ranil očeta Dejana, ki pa naj bi tudi imel pištolo. "Pištola, ki jo je izročil Klemen, je bila plinska," je odvrnil Pšeničnik in dodal, da je policist Božo Vrlinič, ki je bil v času strela na kraju dogodka, policistom povedal, kdo naj bi streljal. Klemen tako ni prišel v poštev, saj se je v času poka po besedah policista že umaknil s kraja dogodka, osumljenca pa sta se takoj po strelu odpeljala proti Črnomlju in se kasneje sama javila na tamkajšnji policijski postaji, je dejal Pšeničnik. "No, zdaj pa imamo problem," je odvrnil sodnik Žnidaršič. Policist Vrlinič je namreč na eni od prejšnjih obravnav izpovedal, da ni videl, kdo naj bi streljal.

Je imel Klemen v rokah drugo pištolo?

Vrlinič je na dogajanje v romskem naselju naletel na poti v službo. Mimo romskega naselja se je peljal ravno v trenutku, ko so se brata Hudorovac in Dejan Hudorovič tik ob cesti prerivali. Ko je stopil iz avta, se je vnel pretep, vročekrvneže je skušal spraviti narazen, a ni šlo, zato je stopil do avta in poklical na 113, nato pa je zaslišal strel. Takrat je zagledal Klemna Hudoroviča s pištolo rjave barve v rokah, ki je tekel proti naselju. Stekel je za njim, a mu je Klemen ušel. Ponovno je poklical policijo in šele nato videl, da je Dejan Hudorovič ranjen. Kot je izpovedal, je medtem, ko je oskrboval Dejana, pod njim našel manjšo srebrno pištolo. Ko je kasneje Klemna pozval, kje ima pištolo, mu je ta izročil plinsko pištolo črno-sive barve. Vrlinič je prepričan, da to ni bila ista pištola, s katero je Klemen pobegnil s kraja dogodka. Klemnu so v nadaljnji preiskavi nadeli rokavice, s katerimi so iskali sledove vnetljive snovi. Šele kasneje so na podlagi odredbe sodišča na teh rokavicah iskali tudi sledove streljanja, vendar jih niso našli, prav tako jih niso našli pri obtoženima.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta