Soseda o morilcu: Še kače se je bal, ko jo je videl na televiziji

Damijana Žišt Damijana Žišt
04.03.2022 20:06

Na nadaljevanju sojenja Goranu Ilikiću, obtoženemu umora žene Marine, sodišče zaslišalo priči,
ki nista ničesar vedeli o nesoglasjih med zakoncema, čeprav sta se že razhajala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goran Ilikić se brani z molkom.
Robert BALEN

"Izgubila sem štiričlansko družino. Gorana in Marino sem imela enako rada, Marino sem poznala že kot majhno deklico, vedno sem skrbela zanjo. Zato mi je zelo hudo, da se je to zgodilo in da sem jih izgubila," je na današnjem nadaljevanju sojenja 35-letnemu Goranu Ilikiću, obtoženemu umora svoje žene Marine Ilikić (bila sta v razveznem postopku), povedala soseda obtoženega in pokojne Dragica Trivković. Zločin se je zgodil v Kamniku 31. januarja lani. Obtožnico zoper Ilikića zastopa tožilec Matej Peterca, sojenje pa poteka pred senatom ljubljanskega okrožnega sodišča, ki mu predseduje Vesna Podjed.

Vedela je za prepoved približevanja

Trivkovićeva je tako kot Marino dobro poznala tudi Gorana Ilikića. Pogosto sta prihajala k njej domov na kavo in klepet, in ko sta dobila hčerki, je k njej prihajala vsa družina. "Goran je bil zelo prijazen, plah, še kače se je bal, ko jo je videl na televiziji. Bil je mož, kakršnega bi si želela vsaka ženska, bil je pozoren do Marine in otrok, zanje je vse naredil. Stiki med nami so se nekako ohladili marca 2020, ko sem se vrnila z dopusta. Vsako leto so k meni prišli 8. marca, takrat pa jih ni bilo. Zato sem šla naslednji dan v trgovino, kjer je delala Marina, in sem jo vprašala, zakaj niso prišli. Povedala mi je, da se z Goranom ločujeta in da so ona in punčke dobro," je pripovedovala priča. Za nesoglasja med Ilikićevima soseda ni vedela, pred njo se nista nikdar sprla, je pa enkrat opazila, da ima Marina na hrbtu podplutbe. "Med obuvanjem ji je zlezla majica gor in sem jo vprašala, kaj ima to, kaj se je zgodilo. Odgovorila mi je, da je tudi on dobil svoje, da mu ni ostala dolžna. Mislila je na Gorana, zato sem ob neki priložnosti preverila pri njem, kaj se je zgodilo. Dejal je, da sta se sprla, kaj več pa ni komentiral," se je spominjala soseda.

Tiste usodne nedelje, konec januarja lani, je Goran dopoldne poklical Trivkovićevo, saj je pri njej prespala starejša Goranova in Marinina hči. "Vprašal je, kako je hči. Rekla sem, da je dobro, da zajtrkuje, on pa me je prosil, naj grem stran od nje, da mi mora nekaj povedati. Rekel mi je, da sta z Marino naredila 'pizdarijo' in da gre na policijo. Ni mi povedal točno, kaj se je zgodilo, mislila sem, da sta se sprla, čez nekaj časa pa so pozvonili policisti. Ko so mi povedali, kaj je bilo, so mi odpovedale noge, nisem mogla verjeti, da je res," je dogajanje tiste nedelje opisala Trivkovičeva. Zagovornik obtoženega Miloš Zarić jo je vprašal, ali se je Marina Gorana bala. Odvrnila je, da tega ni opazila. Tožilec Peterca je pri priči preveril, ali ve, da je imel obtoženi prepoved približevanja Marini. Soseda je vedela za ta ukrep, kaj je bil razlog, pa ne.

Prijatelju povedal, da je ubil ženo

Na prostor za priče je danes stopil tudi Marko Đurić, ki tako kot Trivkovićeva ni vedel za to, da bi bilo med Ilikićevima kaj hudo narobe, čeprav so se veliko družili. Za umor je izvedel od prijatelja. "Tisti dan, ko se je zgodilo, da je Marina umrla, me je poklical Aldo, moj in Goranov prijatelj. Rekel mi je, naj pridem k njemu, da ne ve, kaj naj naredi. Rekel je, da ga je poklical Goran in mu rekel, da je ubil Marino in da gre na policijo, da se preda," je pričal Đurić.

Obtožnica Ilikića bremeni, da je ženo, takrat sta se razhajala, umoril 31. januarja v blokovskem naselju v Kamniku, kjer je živela s hčerkama, a ju tisti dan ni bilo doma. Ilikić je tistega dne prišel k ženi okoli enajstih dopoldne in pred vrati stanovanja vpil, naj mu odpre, ker se morata pogovoriti. Vrata je odprla previdno, tako, da so bila z notranje strani še vedno zaklenjena z varnostno verigo. Ni ga hotela spustiti v stanovanje. Ko ga je soočila, da ni sama, se je obtoženi tako dolgo zaganjal v vrata, da je veriga popustila, vrata pa so se snela s tečajev. S seboj je prinesel nož in takoj napadel. Žena je pred njim zbežala v sobo, a jo je dohitel in jo večkrat zabodel v hrbet in vrat in jo s tem tako hudo poškodoval, da je umrla na kraju samem. Tožilec Peterca obtoženemu očita umor iz nizkotnih nagibov, motiv za zločin pa je bilo ljubosumje, saj si je Ilikićeva potem, ko se je mož pred enim letom odselil, našla novega partnerja in ta je že tudi prihajal k njej na dom. Tam je bil tudi usodnega dne. Ko je Ilikić napadel ženo, je njen novi partner stekel na ulico in prosil sosede, naj pokličejo reševalce in policijo, a za žrtev je bilo prepozno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta