Sumljiv predmet pred vrati celjskih zaporov je nastavil 38-letni Žalčan

Gordana Possnig Gordana Possnig
06.02.2023 10:10

Celjski policisti so prijeli moškega, ki je pred stavbo celjskih zaporov nastavil sumljiv predmet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovorni vhod v cejske zapore, kamor je Žalčan odvrgel sumljiv kovček.
Gordana Possnig

Kot smo v petek že poročali, so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je takrat še neznani storilec pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov (šlo je za tovorni vhod) nastavil sumljiv predmet.

Celjski policisti so v sodelovanju z gasilci takoj zavarovali območje okoli tržnice in zaporov. Bombni tehniki iz specialne enote policije so ugotovili, da v omenjenem primeru ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so ugotovili, da je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški z žalskega območja. V popoldanskih urah so mu odvzeli prostost in ga po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili. 

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ga bodo kazensko ovadili. Za storjeno dejanje mu grozi do triletna zaporna kazen. Osumljenega 38-letnika so v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta