Trojnega morilca iz Gerečje vasi privedli pred sodnika. Je imel 35-letnik pred božičnim zločinom prepoved približevanja?

Vesna Lovrec
28.12.2020 19:00
Po strahovitem zločinu Silva D., ki je za božič z nožem vzel življenje svoji nekdanji partnerici in njenim staršem, se je v Gerečji vasi govorilo, da mu je policija v preteklosti izrekla prepoved približevanja. Policija je to zanikala. Danes so ga kazensko ovadili zaradi trojnega umora in ga privedli pred preiskovalnega sodnika. Ali je ta zanj odredil pripor, uradno še ni znano.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski kriminalisti so Silva D. kazensko ovadili zaradi trojnega umora. Primer je torej preiskan, a o podrobnistih ugotovitev še vedno molčijo.
Vesna Lovrec

Strahovit zločin v Gerečji vasi, v katerem so umrli 35-letna Mojca L. in njena starša, 61-letni Branko L. in tri leta mlajša Jožica L., se je zgodil za božič, policija pa o podrobnostih dogajanja vse do danes ni spregovorila. Javnosti je posredovala suhoparno sporočilo, da so 35-letnemu osumljenemu isti dan odvzeli prostost in da je bil prepeljan v bolnišnico. V kraju ga ni človeka, ki ne bi vedel, da je bil bil krvnik oškodovane družine Silvo D., ker ni prenesel dejstva, da ga je Mojca L., s katero imata nekajletnega otroka, dokončno zapustila.

Ker se v vasi ve, da je osumljeni že prej grozil družini in ji celo napovedal, da jih bo za božič vse pobil, če bo moral iz Gerečje vasi, smo na policiji preverili, ali je bila ta grožnja prijavljena in če so Silvu D. res izrekli prepoved približevanja, kot pravijo krajani. Anita Kovačič Čelofiga iz službe za stike z javnostmi je to zanikala. "Pri tem moškem ni bila izrečena prepoved približevanja," je razložila, pa vendar je policija za nesoglasja med petintridesetletnikoma vedela. "Konec novembra letos smo prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do verbalnega spora med partnerjema. Po zbranih obvestilih od prijaviteljev in vpletenih ni bilo zaznanih drugih kršitev, zato je policija o tem dogodku s poročilom obvestila Center za socialno delo," je odgovorila Kovačič Čelofigova. V odgovor Večeru je zapisala še, da so ptujski policisti decembra na podlagi elektronskega sporočila o težavah v družini opravili več razgovorov. "Pri tem niso bile navedene grožnje, na podlagi katerih bi lahko imela policija zakonsko možnost ukrepati ali obvestiti drug pristojni organ," trdijo na policiji. Ker se je 35-letni Silvo D. po strahovitem zločinu tudi sam porezal po vratu in so ga prepeljali v bolnišnico, smo policijo vprašali še, ali je sploh sposoben za policijsko pridržanje. Iz odgovora, ki so ga posredovali, izhaja, da so mu odredili policijsko pridržanje in ga danes s kazensko ovadbo za trojni umor tudi privedli pred preiskovalnega sodnika ptujskega sodišča. Ali je ta zanj odredil pripor, nismo izvedeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta