V Dvorcu Rakičan potekale hišne preiskave, preiskujejo več domnevnih zlorab pri unovčevanju turističnih bonov

Andrej Bedek, Vestnik
08.06.2023 10:29

Pred rakičanskim gradom, kjer ima sedež Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, so policijska vozila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska preiskava v Dvorcu Rakičan
Andrej Bedek

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota v današnjem jutru opravljajo hišne preiskave v Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan. Po informacijah pomurskega spletnega portala Vestnik.si preiskujejo poslovanje javnega zavoda. 

Za policijske preiskovalce so po informacijah Vestnika domnevno sporna tudi nakazila denarja iz poslovnega računa zavoda na zasebne račune ter obratno. Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota že dalj časa preiskujejo poslovanje javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, katerega direktor je Robert Celec. Danes zjutraj so tako potrkali na vrata domače direktorjeve hiše v Černelavcih in na naslov javnega zavoda v Rakičanu. Policisti in kriminalisti so po naših podatkih hišni preiskavi opravili zaradi zbiranja obvestil, povezanih z domnevnimi nepravilnostmi pri unovčevanju turističnih bonov v času med epidemijo covida-19.

Dejan Bagari, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Murska Sobota, je bil skop v odgovorih po končanih preiskavah. "Potrdimo lahko le, da kriminalisti in policisti PU Murska Sobota in Maribor izvajajo operativne aktivnosti po odredbi okrožnega sodišča v Murski Soboti v zvezi kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Več informacij zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati," je bilo vse, kar je v uradni izjavi dejal Bagari. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta