V nesreči med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico umrl voznik tovornjaka, avtocesta zaprta, daljši zastoji

ČK
24.10.2022 08:20

Po prvih ugotovitvah policije je voznik tovornega vozila med vožnjo po rahlem klancu navzdol zapeljal z vozišča, se prevrnil in ostal ukleščen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Zaradi prometne nesreče je med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico pred izvozom jug proti Mariboru zaprta štajerska avtocesta. Nastaja daljši zastoj od Dramelj proti izvozu Slovenske Konjice, zato občasno zapirajo tudi predore.

Policija je bila o nesreči obveščena zjutraj ob 5.52. Policisti ogled še opravljajo. Prve ugotovitve kažejo,  da je voznik tovornega vozila med vožnjo po rahlem klancu navzdol zapeljal z vozišča, nakar se je vozilo prevrnilo, voznik pa je ostal ukleščen, so sporočili s PU Maribor.

Zaradi odpravljanja posledic in ogleda kraja nesreče je obvoz za osebna vozila urejen po regionalni cesti med priključkoma Slovenske Konjice-Slovenska Bistrica jug, kjer so daljši zastoji. Vozniki osebnih vozil se lahko preusmerijo z avtoceste že v Celju. Obvoz je možen po cesti Celje-Vojnik-Slovenske Konjice-Slovenska Bistrica in po cesti Dramlje-Ponikva- Poljčane-Slovenska Bistrica.

Odstranjevanje posledic prometne nesreče bo trajalo dlje časa.

Policija je odredila pregled tehnične primernosti vozila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta