V Srbiji vložili obtožnico za umor dveletne deklice Danke

STA, A.L.
24.09.2024 14:00

Tožilstvo v Zaječarju je vložilo obtožnico proti dvema osumljencema zaradi umora dveletne deklice Danke, danes poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tožilstvo je vložilo obtožnico tudi proti očetu enega od osumljencev, ki ga sumijo, da je pomagal premestiti truplo deklice.
Mup Srbije

Deklica je umrla konec marca v naselju Banjsko polje pri Boru na vzhodu Srbije, njena smrt pa je pretresla celotno regijo. Njenega trupla niso našli.

Tožilstvo oba osumljenca v obtožnici bremeni umora ter zanju predlaga dosmrtni zapor, še poroča Tanjug. Sumijo ju, da sta deklico zbila z avtom, jo nato položila v prtljažnik in odpeljala na odlagališče odpadkov, od koder sta jo kasneje premestila.

Tožilstvo je vložilo obtožnico tudi proti očetu enega od osumljencev, ki ga sumijo, da je pomagal premestiti truplo deklice. Obtožen je pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju ter opustitve prijave kaznivega dejanja in storilca.

Brat enega od obtoženih za umor, ki so ga sumili pomoči pri skrivanju dekličinega trupla, je aprila umrl v prostorih policije.

Dveletna deklica Danka je bila pogrešana od 26. marca, odkar so jo nazadnje videli v naselju Banjsko polje. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji, v kateri je sodelovala tudi slovenska policija, je srbski predsednik Aleksandar Vučić sporočil, da je mrtva in da so prijeli dva osumljenca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta