Večino pri Šembijah prijetih migrantov že vrnili Hrvaški

STA, GR.G.
21.07.2019 17:45

Postopki v zvezi s petkovim prijetjem večje skupine prebežnikov so bili po dosedanjih ugotovitvah zakoniti in strokovni, je poudaril vodja sektorja uniformirane policije Policijske uprave Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Večino, kar 108 od 123 migrantov, ki jih je policija v petek prijela pri Šembijah, so vrnili na Hrvaško, 15 pa jih je zaprosilo za azil. Med slednjimi gre pretežno za mladoletne osebe, je pojasnil Tomaž Čehovin iz Policijske uprave Koper. Akcija še poteka, je pa Čehovin izpostavil, da so bili policijski postopki zakoniti in strokovni.
Zaradi zagotavljanja varnosti tako prebežnikov kot policistov se postopke izvaja skladno z določenimi zakonitimi standardi in tako je bilo tudi v tem primeru. Policisti so migrantom ukazali, naj se uležejo, s čimer so jih lažje nadzorovali in nato tudi kakovostno izvedli postopek. Po izvedbi varnostnih pregledov in ko ni bilo več konkretne nevarnosti, da bi bil v postopkih kdo ogrožen, so prebežnike pospremili do avtobusov, s katerimi so jih pripeljali na policijsko postajo. Tam so opravili registracijske postopke in jih nato z avtobusi vrnili hrvaškim organom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta