(VIDEO) Poglejte si posnetek: Obrnil na razcepu in po prehitevalnem pasu vozil v nasprotni smeri

M.R.
23.01.2020 13:02

Od družbe Dars smo pridobili posnetek nevarne vožnje v nasprotno smer na avtocesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vožnja v napačno smer od razcepa Kozarje do izvoza Brdo.
Dars

Z ljubljanske policijske uprave, ki je primer obravnavala, pa so sporočili, da so bili o tem obveščeni malo pred 20. uro. Voznik je namreč na razcepu Kozarje obrnil in zapeljal po nasprotnem pasu avtoceste v smeri izvoza Brdo. Vozil je po prehitevalnem pasu, vozniki pa so se mu morali pri tem umikati. Ena izmed voznic je pri tem trčila v odbojno ograjo, sicer pa zaradi tega primera na srečo ni bil nihče poškodovan. 
Vozilo se je nato ustavilo na odstavnem pasu pred izvozom Brdo. Policija je na kraju ugotovila, da je bil za krmilom 79-letnik, ki je vozil trezen. Dokaze še zbirajo, nato pa bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo. 
{embed_youtube}https://youtu.be/_0zbEMS_6g0{/embed_youtube}

​Avtoceste kljub hitrosti varnejše

Pri Darsu pravijo, da so avtoceste najbolj varne med vsemi cestami, a takšna nespametna dejanja na njih resno ogrožajo varnost vseh njihovih uporabnikov. Po nekaterih izračunih so avtoceste med 7- do 9-krat varnejše od drugih cest nižje kategorije.
Ob takšnih posnetkih, kot ga prikazuje zgornja vožnja v napačno smer, se morajo nadzorniki prometa v regionalnih in nadzornih centrih hitro in premišljeno odzvati, da zagotovijo varnost povzročiteljev dogodkov in drugih udeležencev. Pri Darsu so nam posnetek odstopili v upanju, da bodo na podlagi posnetkov dejanskih dogodkov "nazorno prikazali, kakšne so lahko posledice nepravilnega ravnanja voznikov v cestnem prometu ter s tem prihraniti marsikatero nesrečo in tudi človeška življenja".
Na skupno 623 kilometrih avtocest in hitrih cest, ki skupno predstavljajo manj kot desetino vsega cestnega omrežja v državi, se realizira kar približno polovica vsega cestnega prometa v naši državi. Preostala polovica pa na približno 6000 kilometrih ostalih cest - glavnih, regionalnih in občinskih, so še dodali na Darsu.
{embed_youtube}https://youtu.be/2iJfE_SAjrM{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta