(VIDEO) V Kinu Bežigrad posneli moškega, kako je s pulta ukradel denarnico. Je policija tatu že ujela?

A.L.
15.12.2022 10:36

Zaradi neljubega dogodka bodo varnost poostrili z dodatnimi kamerami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kino Bežigrad
Anže Simončič

Na družbenem omrežju Twitter je te dni zaokrožil posnetek kraje v ljubljanskem Kinu Bežigrad. Kot je razvidno s posnetka, moški v temni opravi hodi okoli točilnega pulta in v prisotnosti dveh natakarjev ukrade denarnico. 

Kot so za Večer povedali v Kinu Bežigrad, so bili s krajo seznanjeni še isti dan, o dogodku pa so takoj obvestili policijo. Ta se je po dogodku oglasila na kraju incidenta in naredila zapisnik. "V kolikor nam je znano, storilca še niso našli," pravijo in dodajajo, da podobnih incidentov do zdaj še niso imeli. Kot so še povedali, bodo zaradi neljubega dogodka varnost poostrili z dodatnimi kamerami.

Vprašanja smo poslali tudi na Policijsko upravo Ljubljana, kjer so potrdili, da so 12. decembra v večernem času prejeli obvestilo o tatvini denarnice v enem izmed gostinskih obratov na območju Bežigrada. Do sedaj neznani storilec je izkoristil nepozornost zaposlenih in s pulta vzel in si protipravno prilastil denarnico z nekaj sto evri gotovine, nato pa kraj zapustil.

Policisti glede suma kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v okviru katerega bodo preverjene vse okoliščine ter izvedeni ukrepi za izsleditev osumljenca. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Ker preiskava in zbiranje obvestil še poteka, več informacij ne morejo posredovati.

Na vprašanje, ali so posnetki nadzornih kamer lahko v pomoč pri iskanju osumljencev, pa odgovarjajo, da so ti pogosto v pomoč pri uspešni preiskavi kaznivih dejanj oziroma pri zbiranju in razjasnitvi dejstev in okoliščin. Poleg tega policija izvede tudi vrsto drugih ukrepov za zavarovanje dokazov in drugih opravil, da se kazniva dejanja preiščejo v celoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta