Vroča kri pred Parlament pubom v Ljubljani zaradi uriniranja?

Aleksander Božinović je zanikal, da je oktobra lani pred lokalom v središču Ljubljane poskušal ubiti Marka P., kot mu očita tožilstvo. Krivdo prelaga na prijatelja in dodaja, da mu je to tudi sam priznal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Božinović je pred sodnim senatom izjavil, da še nikoli v življenju ni nikogar napadel.
Tomaž Skale

Dvaindvajsetega oktobra lani tik pred polnočjo je pred lokalom Parlament pub v središču Ljubljane hudo poškodovan obležal 19-letni Marko P. "S prijateljem sva tam zagledala prijateljico in šla sva jo pozdravit. Njen prijatelj je uriniral v grmovju in vprašal sem, 'kaj to dela'. On je rekel, če je 'kak problem' in da bo poklical kolega, ki je res prišel. Skregali smo se, jaz sem enega udaril z roko in nogo, ne vem, katerega. Tudi eden od njiju me je udaril v predel trebuha. Potem ko sta stekla stran, sem izgubil moč, bil je čuden občutek. Ulegel sem se na klopco … Bolj malo se spomnim, bil sem v šoku," je na sodišču pripovedoval Marko P. V bolnišnici so ugotovili, da je bil zaboden v trebuh, predrt je imel želodec, dobil je tudi vreznino na roki. Rešili sta ga pravočasna zdravniška pomoč in operacija, v kateri so mu zašili želodec in rebrni hrustanec. "Zdravljenje je zaključeno, še vedno pa imam bolečine v trebuhu," je senatu po vodstvom Marka Justina pojasnil Marko P.

Prek instagrama izvedel, da je prijatelj poškodovan

Kdaj je bil zaboden, torej ni opazil, še manj ve, kdo je to storil. Tožilstvo je zaradi poskusa uboja obtožilo 22-letnega Aleksandra Božinovića. Marko P. je potrdil, da je to tisti, ki je prišel na pomoč fantu, ki je uriniral. "Jaz ga nisem poškodoval, nisem imel razloga niti želje za to," je obtoženi zavrnil očitke. Kot je pojasnil, je kadil v bližini lokala, ko je videl, da mu prijatelj Dan Fredi G. maha. Ko je prišel bliže, je videl, da se prepira z nekim fantom in njegovim prijateljem. "Vprašal sem, za kaj gre, in takrat je oškodovanec zamahnil s pestjo proti moji glavi. Jaz sem se udarcu izmaknil in ga brcnil. Potem sta se Dan in oškodovanec začela prerivati, oškodovanec je Dana zrušil po tleh. Mislil ga je še brcniti. Da bi to preprečil, sem ga odrinil z nogo. Z Danom sta se potem še malo prerivala, nakar sva odšla," je opisoval Božinović. Po njegovih besedah je Dan Fredi G. hotel, da bi po odhodu tekla, a sam tega ni hotel. Tako je Dan Fredi G. stekel sam. Malo kasneje sta se spet srečala pred veleblagovnico Nama. Medtem je Božinović prek Instagrama od znancev iz lokala že izvedel, da je Marko P. poškodovan. In da Božinovićevo nekdanje dekle, s katero je bil pred tem v lokalu, tam razlaga, da je kriv on. Marko P. je na sodišču potrdil, da je tudi njemu rekla, da je kriv njen "bivši", ki je agresiven, čeprav je ob dogodku ni bilo zraven. Božinović pravi, da jo je vprašal o tem. Odgovorila je, da je bil "sigurno on".

Nož je odvrgel

Obtoženi je povedal, da mu je Dan Fredi G. priznal, da je poškodoval oškodovanca: najprej je rekel, da ga je z razbitim kozarcem za pivo, nato, da je uporabil nož, kasneje je spet govoril o kozarcu. Tega med prerivanjem v njegovih rokah ni opazil, kasneje, pri Nami, pa. Sodni izvedenec pravi, da je bil napaden z ostrim koničastim predmetom z rezilom. Božinović je potrdil, da je imel takrat s seboj manjši nož na preklop. Je (Sintalov) varnostnik v Banki Slovenije in običajno ga je nosil v službo. "Večkrat mi je prišel prav, da sem na primer podložil vrata, ki so se zatikala," je izjavil. Tisti večer ga je imel s sabo pomotoma, saj je imel na sebi iste hlače kot v službi. Ko je to ugotovil, ga je dal v notranji žep jakne. Je pa zagotovil, da se je prepir zgodil tako hitro, da niti ne bi imel časa uporabiti ga. "In tudi ne potrebujem noža, da se ubranim. Bil sem evropski prvak v tajskem boksu," je dejal in dodal, da še nikoli ni nikogar napadel.

Priznal je, da je nož odvrgel, ker se je bal, da bi policija napačno razumela, če bi ga pri njem našla. To mu je predlagal Dan Fredi G., ki je storil enako. Kajti tudi on je, kot je dejal Božinović, imel s seboj nož. Za Dana Fredija G., sodelavca, je sicer povedal, da ga je imel za najboljšega prijatelja. Zagovornik Milan Krstić je že na predobravnavnem naroku predlagal, naj sodišče preveri, ali so Danu Frediju G. policisti zasegli oblačila, ali so na njih našli kri in ali je bila oškodovančeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta