Za odvzem vozniških dovoljenj: V Mariboru divjal 128 kilometrov na uro, močno prehiter tudi voznik začetnik

M.R.
16.09.2024 13:59

V nedeljo popoldne so mariborski policisti na Ptujski cesti ustavili voznika osebnega vozila Ford, ki je močno prekoračil omejitev hitrosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prekoračitev omejitve hitrosti na Ptujski cesti v Mariboru.
PU Maribor

Namerili so, da je vozil s hitrostjo 128 kilometrov na uro, omejitev pa je postavljena pri 70 kilometrov na uro. Predpisana globa za takšno prekoračitev je 1200 evrov, poleg tega pa še stranska sankcija 18 kazenskih točk. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na sodišče, hkrati pa tudi predlog za začasni odvzem vozniškega dovoljenja. 

Že v nedeljo zgodaj zjutraj pa so prometni policisti iz Ruš v Zgornji Selnici ustavili voznika osebnega vozila znamke Renault, saj je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 100 kilometrov na uro. Šlo je za voznika začetnika, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na okrajno sodišče. Za njegovo kršitev je predvidena globa v višini 750 evrov in 9 kazenskih točk, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta