Znanih več podrobnosti tragične smrti maturanta v Pragi, usoden je bil padec z višine

A.L., Va
03.04.2023 07:34

Kot smo že poročali, je na maturantskem izletu v Pragi umrl 17-letni maturant iz Poreča. Zdaj je znanih tudi nekaj več podrobnosti, do katerih so se dokopali hrvaški mediji oziroma so jih sporočili pristojni na Češkem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mladoletnik naj bi bil okoli pol enih v noči s petka na soboto splezal čez ograjo na terasi kluba, v katerem so se zabavali, in s petega nadstropja padel v globino. Želel naj bi bil, tako predvidevajo, izvesti tako imenovani trik parkour, pri tem pa je usodno padel, objavlja Index.hr. V tistem času je bilo v klubu vseh 86 maturantov, ki so jih spremljali štirje profesorji in turistični vodiči.

Tiskovni predstavnik policije v Pragi je v ponedeljek povedal, da so policisti na kraj nesrečnega dogodka v bližini glavnega praškega trga prispeli okoli tretje ure zjutraj. Reševalci so hudo poškodovanega fanta, ki je padel z višine okoli 20 metrov, oživljali najmanj pol ure, a mu niso več mogli pomagati, navaja portal Denik.cz.

Večina spet pri pouku 

"Ne vemo, kaj se je dogajalo tisti večer, a ker je policija izključila možnost nasilne smrti, smo preostale dijake lahko odpeljali domov. Podatkov iz policijskih poročil o preiskavi nimamo. Kolikor vem, bodo v ponedeljek opravili obdukcijo trupla in ga vrnili na Hrvaško," je za hrvaški Jutarnji list povedal Floris Milohanović, direktor turistične agencije Zeatours, kjer maturantske izlete organizirajo že okoli 30 let, a se kaj podobnega ni zgodilo še nikoli.

Dijakom so, tudi s pomočjo staršev, organizirali predčasen odhod domov. Ravnatelj šole pa je za hrvaške medije povedal, da verjame, da gre za nesrečo, do poročila češke policije pa ne more ničesar komentirati.

V ponedeljek je bila večina dijakov z izleta spet v šoli. Ponudili jim bodo psihološko pomoč. Pred šolsko zgradbo gorijo sveče. Tragični dogodek je odprl tudi razpravo, ali maturantske izlete sploh še prirejati.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta