Cikel pesmi za nagrado Fanny Haussmann

kr
04.02.2020 15:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva slovenska pesnica je živela v dvorcu Novo Celje.
Metka Pirc

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec razpisuje pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici, za ciklus pesmi s poljubno tematiko.
Avtorice in avtorje vabijo, da na natečaj prijavijo ciklus pesmi, ki ne bo daljši od 200 verzov, pesmi pa so v izvirniku napisane v slovenskem jeziku. S poslanimi pesmimi ne smejo sodelovati še v katerem drugem natečaju in predhodno ne smejo biti javno objavljene.
Ciklus pesmi naj bo podpisan le s šifro; v posebni zalepljeni ovojnici, prav tako označeni s šifro, naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Ciklus pesmi in ovojnico z navedenimi podatki pošljite skupaj v večji ovojnici na naslov: ZKŠT (Zavod za kulturo, šport in turizem) Žalec, Aškerčeva 9 a, 3310 Žalec, s pripisom Za pesniško nagrado Fanny Haussmann. Natečaj je odprt do 30. aprila 2020. Strokovna komisija v sestavi Lidija Koceli, Marija Končina, Maruša Mugerli Lavrenčič in Zoran Pevec bo izbrala pet nominiranih avtoric oziroma avtorjev, med katerimi bo določila zmagovalko oziroma zmagovalca. Ta prejme za nagrado 1000 evrov. Nagrada bo podeljena ob izidu Revije za književnost in kulturo Vpogled septembra 2020. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta